Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.



Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.








søndag 10. desember 2023

Goro

Jeg mener at goro skal kjevles tynt, for de hever litt under steking. Kkjevle derfor ikke for mye om gangen. Bruk nok mel på benken. Rådet om å bruke så lite mel som mulig er tøys.

Malen for å skjære ut kakene kan godt lages etter ytterkantene av jernet. 

Jeg bruker fortsatt kakejern i støpejern, og en ekstra kokeplate fordi jeg synes det blir riper i den keramiske glasstppen på komfyren. 





Organiser arbeidsplassen slik at du kan løfte kakene over på ei trefjøl for å dele de og eventuelt renskjære. 

Legg de på kakerist for avkjøling, og stable de i haugen når de er blitt kalde. 












Jeg utnytter deigen maksimalt og steker også mindre biter. 

Deigen som skjæres vekk kan kjevles en gang til, men for hver gang blir det mer mel eltet inn og de smaker ikke så godt.  

2 kommentarer :

  1. Imponerende! Goro er noen av de beste småkakene syns jeg. Jeg har arvet mors gamle gorojern, men jeg har ikke brukt det. Jeg må innrømme at jeg kjøper goro ferdig på butikken, men jeg er sikker på at dine smaker mye bedre! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg er enig i at goro er blant de beste. Jeg kan nok garantere at mine smaker bedre enn de fra bakeri. Jeg leverte til et julemarked i år og all goro ble solgt fort.

      Slett