Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 13. april 2017

Bringebærstøtter

Et av prosjektene i hagen i vår har vært nye stativ til bringebær. 

De første støttene i 2008 var hesjastaur fra under låvebrua. De ble byttet ut i 2012. De spede bringebærplantene har vokst seg kraftige og høye gjennom årene, og blir ekstremt tunge står de står fulle med bær. Så i fjor måtte jeg innse at det måtte lages noe mer solid. 

Jeg har lett mye på mange nettsider for å finne ideer. Den beste fant jeg på Lene i Fredriksstads hagedagbok.

Stativene er satt i jordanker. Bredden på stativene gjør at jeg kan trekke ståltråd med smal eller større avstand, og som passer til buskene.

Det gjenstår litt rydding av gammelt i den ene raden og 24 hull står klar til nye bringebærplanter i den andre raden. De er ventet inn til hagesenter om ca 2 uker. 


1 kommentar :

  1. Det er utrolig å tenke på at noe så kratt-aktig som bring kan bære masse gode bær om høsten. :)

    SvarSlett