Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 30. november 2021

Krumkaker

Jeg lager nok litt større porsjoner enn folk flest, men så fyller jeg mange kakebokser. Begge de voksne barna tar gjerne imot kaker, og så har jeg funnet ut at hjemmebakte julesmåkaker er vel ansette gaver. 

Jeg bruker fortsatt gammeldags krumkakejern i støpejern og legger det på en løs kokeplate for at det ikke skal bli riper i den keramiske platetoppen på komfyren. 

Jeg har også malt  mandler og laget nesten 3,5 kg marsipan som skal bli til kransekakestenger i morgen. 

1 kommentar :

  1. WOW! Imponerende at du steker så mange krumkaker på gamlemåten! Krumkaker er noe av det jeg fremdeles baker til jul, men jeg bruker elektrisk jern. Hjemmelaget marsipan har jeg ikke laget siden jeg var gravid med datter nummer to for mer enn førti år siden. Jeg ble så kvalm! :) Men jeg spiser det gjerne! :)

    SvarSlett