Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 1. desember 2021

1.desember: Kransekake

 Jeg synes det er så greit å ha noen bokser med kransekakestenger i fryseren. De hører ikke med til våre vanlige julesmåkakene, men jeg synes at de passer på kakefatet. Fordi det bare var noen veldig få igjen av fjorårets baking, fikk jeg plassert det inn .

Jeg skålder alle mandlene, det er faktisk den verste jobben. Mandlene må tørke helt før maling. Til så pass store menger mandler bruker jeg den elektriske kverna. Det går helt bra fordi jeg drysser mandlene sakte ned i kverna. 


Til utformingen brukes gammeldags kjøttkvern. På bildene er mine foreldre i arbeid for noen år siden, i år var det mannen i huset som måtte dra kverna.Vi klarte å forme og steke 310 stenger ( av ca 3,5 kg deig) på nøyaktig 2 timer. 2 kommentarer :

 1. Så fantastisk flink du er! Her i huset elsker vi kransekake! Men de siste årene har jeg kjøpt ferdig kransekakedeig som jeg skjærer opp i skiver og steker sånn. De blir godt mottatt :)
  Bilde av den gamle kverna minner meg om mors julebakst. Og pølselaging for mange, mange år siden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes denne tiden er helt fantastisk, og jeg liker selvsagt både å bake og lage mat. Jeg er utdannet husstellærer, som det het den gang, og er fortsatt aktiv i det fagmiljøet.

   Slett