Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 21. desember 2018

Rødt hus


Nå er rødt den dominerende fargen hos oss. Badet er et av rommene der fargen virkelig kommer til sin rett.

Mens på det ene gjesterommet er det dyp burgunder gardiner så der bruker jeg grønt. Og det er akkurat her jeg bruker resultatet etter stoffargingen. Det var umulig å finne dynetrekk i riktig farge derfor måtte det farges. Og jeg synes det ble vellykket. Våre soverom er ganske kalde, og jeg har vent meg til å ha en tynn overdyne over dynene. Nå har alle gjestesengene også fått slike overdyner/sengetepper.

Gjesterommet i 1.etasje har fått rutet flanellsengetøy og pepitarutet overdyne.
Jeg har endelig fått pakket inn julenissegavene. I min familie har nissen alltid kommet med egne gaver. Da jeg var barn var det gjerne juleheftene. I år kommer nissen med sokker til alle de voksne og røde sløyfer til barna. Jentene får hårbøyler og gutta tversover. De får også en liten sjokolade. Fordi en av dem ikke skal ha melk, er det tryggest at alle får lik uten melk.
Den store forskjellen på å forberede huset og oss på et vanlig selskap eller på julen, - er pyntingen. Jeg synes det er så hyggelig å ta fram det jeg har laget, kjøpt eller fått og sett det på akkurat samme stedet som i fjor og året før. 

Som disse nissene i en uro jeg laget i 1989. På sofabordet her på kontoret står to nisser som vel er i nærheten av hvordan jeg tror fjøsnissen ser ut. 

Det er bare noen få punkter igjen på lista nå. Målet er at i morgen kveld skal alt være klart unntatt juletreet. Det må jeg vente med til lillejulaften. 

Selv om vi har det meste av vinteren foran oss så er det deilig at i natt er den lengste natta i året. Nå snur det mot lysere tider. 


2 kommentarer :

  1. Så trivelig og koselig det så ut hos deg. Her fikk jeg lyst til å overnatte for å si det sånn. Det er så lite som egentlig skal til for å skape litt hygge, det er detaljene som gjør den store forskjellen. Ha en riktig god jul!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig kommentar. Vi håper jo at gjestene våre føler seg velkomne både til bords og til sengs.

      Slett