Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 8. september 2018

Jeg har bakt


Datteren arrangerte Babyshower for ei venninne i går kveld. Jeg ordnet mat og kaker.

Alle kakene var glutenfri og to av kakene var også uten melk.

Det er ikke noe poeng å kutte ut gluten og melk for oss som tåler det, men det normal høflighet å lage mat som alle kan spise. Denne gangen passet det med disse kakene, andre ganger kan det være bare en kake som er gluten- og melkefri, mens resten inneholder mel og melk. Det er viktig å være klar over at laktosefrie produkter ikke er nok for de som ikke tåler melkeprotein. Da bruker jeg rismelk, melkfri Melange og soyafløte.

Helt til venstre er glutenfri Gulrotkake.  Toppingen inneholder smør og kremost. I midten er Snickerskake. Jeg har brukt glutenfri kjeks og gluten og melkefri sjokolade. Jeg leser nøye på varemerkingen og oppdaget at noen peanøtter kan inneholde rester av hvetemel. Rullekaka er uten både gluten og melk. Jeg ser at syltetøyet burde vært silt og syltetøylaget kunne vært tynnere, men jeg har nok ikke bakt rullekake på over 20 år så jeg manglet trening.

Den "minimalistiske" måten å legge opp kaker på, var for at det skulle passe både til stua og til fatet. Da jeg planla rullekaka så jeg for meg mye mindre skiver, så det skal jeg prøve på. Det planlegges nemlig et helt spesielt kakebord til et bryllup.

Og vil du vite om de spiste noe mer enn kaker? Følg med.

4 kommentarer :

 1. Det så riktig så lekkert ut! Rullekake er en favoritt, men lages ikke så ofte lenger, nei. Sist gang jeg laget det, var da jeg laget Charlotte Russe kake. I vår familie har vi mye allergi, og kakebordet inneholder derfor kaker som alle kan spise! Ha en fin søndag! Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den nye glutenfrie meltypen jeg kjøpte nå, Møllerens lys melblanding, ga ingen bismak.

   Slett
 2. Nam nam... jeg elsker kake :-)) alle tre ser fantastisk ut.
  Gulrotkake med topping er super... jeg kjenner... og rullkake det gjorde jeg ikke veldig lenge. Takk for LINK... jeg prøve :-)
  God søndag. Hilsen fra Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var min først gulrotkake, selv om jeg har tenkt på å bake det lenge.

   Slett