Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 13. november 2017

De første innkjøpene

fra 14.november 2016
Det stemmer egentlig ikke at de første innkjøpene skulle ha skjedd i dag. Noen julegaver er allerede kommet i hus og jeg kjøpte 40 kg hvetemel på 10 kroners marked for et par uker siden. Melposene hadde allerede fått nissene på.

Storhandel ble det dårlig med. Jeg innså midt på natta at jeg ikke hadde noe på jobb å gjøre i dag. En side av saken er at jeg hoster hele tiden og er sliten etter ei søvnløs natt. Den andre siden er at jeg ikke unner noen å bli smittet. 

Grunnen til ekstrem fokus på den detaljerte handlelisten nå før jul er det gangene da jeg enten manglet noe til bakingen eller sølvpuss da jeg skulle pusse sølvbestikket. Bakepapir, aluminiumsfolie og tørkeruller er veldig greit å ha i skapet i ukene fremover. For ikke å snakke om støvsugerposer og metallpuss. Alt står på lista mi.

Men altså det ble ikke idag. Å bestille kjøtt til syltelagingen om et par uker var enklere. Den sendte jeg på epost til butikken.  I år ser det ut til at det skal lages 38 sylter i løpet av to kvelder. Det ser ut til at 2,8 kg knoke og 0,7 kg nakke må beregnes til hver. Det betyr faktisk 54 kg knoker og 14 kg nakke ganger to, pluss noen kilo med ekstra svor.

Jeg har ikke tro på at jeg blir bra nok for jobb i morgen, da må jeg stokke litt i planen for å finne en oppgave som ikke krever verker hode eller krefter.

2 kommentarer :

  1. Det er trasig å bli sjuk, uansett når. Håper du blir fort frisk. Skulle forresten gjerne sett den bestillinga til slakteren, det var en anseelig mengde kjøttvarer! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg legge ut bilder når jeg har hentet kjøttet.

      Slett