Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 10. mai 2017

Vårtegn: kirsebærblomstring

Man kan si mye om denne dagen, men særlig vårlig har den iallfall ikke vært.

Jeg så bilder både på Facebook og Instagram av snølag i hager mange steder i landet. Etterhvert sluddet det her også i lavlandet.

En kort og kald tur ut avslørte et kirsebærtre i full blomst, men ingen insekter. Det kan bli liten eller ingen frukt og bær hvis ikke temperaturen stiger slik at insektene kan fortsette pollineringen.


I forrige uke fikk jeg spadd opp bedet langs bryggerhuset. Det har tatt noen år for buskene og klatreplantene og vokse til, men nå begynner det å ligne på en eldre hage.

Vi har ikke hatt tid til å ta oss av den vinterskadde plenen enda. De lyse områdene må rakes. Det må strøs på litt jord og så så med plenfrø. Men stort sett er gresset blitt grønt. Så selv om planen var å klippe det i dag, så gjorde det godt med litt regn. Værmeldingene viser vel at det nok kommer mer regn enn vi har behov for fremover.


Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar