Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 14. mai 2017

Låvefesten som ble avlyst

Akkurat for en uke siden dekket vi til 70 års dag på låven. Det var veldig mot bedre vitende. Mai kan svinge veldig, og om det er kjølig ute så er det enda kaldere inne på låven. Her hos oss er veggene ikke i nærheten av tette, og det elektriske anlegg har ikke kapasitet til nok oppvarming.

Jeg husker at bestefar inviterte mange til bursdagene sine, og at det satt gjester over alt. 71 personer ville han ikke klart, men det gjorde vi. For den beste løsningen ble å flytte alt inn i hovedbygningen.

Så først ble det dekket av på låven, og så ble alt tatt inn i huset sammen med flere bord og stoler. Med 34 i spisestua, 10 på kontoret mitt, 16 på kjøkkenet og resten i 2.etasje så fikk vi det til.

Det var uvant å ha kjøkkenet fullt under de siste forberedelsene, men det så ut til at gjestene som var blitt plassert her var helt uberørt at den hektiske innspurten. Sannsynligvis var det deilig å få tilbake varmen etter mottakelsen på tunet.

Den kalde velkomstdrikken ble iallefall i tiden byttet ut med noe varmt i en kopp.

Jeg bruker kjøkkenøya til å sette fram maten på. Denne gangen var det planlagt to stasjoner, og jeg tenkte lenge på hvordan jeg skulle klare og sette om en matstasjon i 2.etasje.

 

Løsningen ble vaskerommet. Nå også som buffet.

De som var plassert i 2.etasje ønsket at dette skulle ble en godt bevart hemmelighet for alle de som holdt til nede, men for å korte inn på køen nede ble noen invitert opp trappa.

Den største utfordringen ble lyden. Det burde vært en høytalerforbindelse opp, men forhåpentligvis blir dette eneste gang vi skal presse så mange inn i huset samtidig.

Jeg kunne konsentrere meg om maten, selv om de fleste gjestene var nær familie.

I dag har jeg vasket opp, men tiltross for mange skritt opp og ned kjellertrappa så er det bare blitt snaut 8000 skritt i dag.


2 kommentarer :

 1. Tusen takk for et fantastisk selskap Åshild. Du er utrolig, finner løsninger på det som ses umulig.
  Tenk dekke til 71, det var mulig! Det virket som gjestene koste seg og det summet i alle kroker. Maten smakte kjempegodt!
  Det er vel heller ikke hver dag det danses Haka og dans fra Samoa på tunet ditt! Igjen TUSEN TAKK!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du synes det ble vellykket. Man må gjøre det beste man kan når været ikke var på vår side.

   Kanskje noen filmet Haka og Hula?

   Slett