Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.



Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.








mandag 30. januar 2017

Forberedelser til barnedåp 10

Forberedelsene til et selskap fortsetter helt fram til gjestene kommer. Det er viktig å ha oversikt over hva som må gjøres i aller siste liten.

Det er klart at om jeg ikke hadde hatt såpass trening, at jeg ikke blir stresset og  synes det er veldig hyggelig - så burde vi hatt en person på kjøkkenet .

Farmor og farfar hadde også noen klart definerte oppgaver før alt var klart, og fordi de også er såpass godt kjent i hus og kjeller så gikk det veldig bra.

før kirken:

  • sette poteter i stekeovnen på 150 grader
  • sette lammelår i stekeovnen på 100 grader
  • lage eggerøre
før gjestene setter seg til bords:
  • øke temperatur på potetene slik at de blir ordentlig stekt
  • varme karbonader
  • hente alle fatene opp fra kjelleren
  • varme loff og rundstykker 
  • Skjære loff i skiver og rundstykker i to
  • ordne drikke:
    • vann med lime
    • eplemost
    • blande kirsebærsaft
    • Aass uten
Jeg har lagt en mer detaljert oversikt på Mat i bestemorshage. Jeg hadde helt klart feilberegnet behovet for stekeovn, og selv om vi har to så ble det et puslespill. Med en stekeovn ville det ikke vært mulig. 

Vi ble klare til å sette oss tilbords på rekordtid, og det er alltid veldig hyggelig å se bordet helt ferdig med blomster og tente lys. 

2 kommentarer :

  1. Du er imponerende strukturert, men det er nok også en del av suksessen. (",)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har vært i mange hyggelige selskap som ikke har vært særlig planlagt eller forberedt, men jeg har ikke den evnen å ta det som det kommer.

      Slett