Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 21. november 2016

33 dager til julaften

Vi er fortsatt preget av det som skjedde i går, og jeg har tatt fri fra jobb.

Jeg hadde planlagt å pusse messing og kobber etter jobb i dag. Det kan faktisk hende at det blir mulig å få gjennomført oppgaven,

Oppdatering:

Alle kakeboksene er vasket. Jeg skal ikke ha alle selv. Det er en del kaker som forsvinner ut av huset i boks.  Kobberpussen er godt igang. Jeg vurderte nøye om det var helt nødvendig, men det ser man jo. I år skal jeg faktisk sette alle kjelene i spisestua mens jeg holder på med syltekoking og smultrinsteking, for å slippe at de får et tykt fettlag før jul.
  

3 kommentarer :

  1. Hei, jeg tror det er kutta langs veien for å rydde for ferdsel. Alle trærne lå henslengt i grøfta. Noen folk hadde vært der før oss også og tatt bar! Her tror jeg det ikke var nødvendig å spørre noen grunneier, tror han/hun uansett vil være glad for at det kommer til nytte - og ikke bare råtner i veikanten!

    SvarSlett
  2. Hei, nei, småtrær og store trær verken klipper eller hogger jeg uten grunneiers tillatelse, disse var allerede kutta av litt brutalt med maskin nær gangstien til skolebarna. Hadde egentlig tenkt å hente juletrær fra egen skog i Telemark dette året, men det blir det ikke noe av, dessverre. Sløyfer stort juletre for første gang i livet i år, men neste år planlegges "jul på landet". Ser du virkelig har satt i gang med forberedelsene. Lykke til med resten ;:OD)

    SvarSlett
  3. Huff, det var en skremmende opplevelse søndag. Du har som vanlig sålkontroll på stort og smått før jul. Hurra for deg, assa.

    SvarSlett