Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 15. oktober 2016

Nye dørkarmer

For 10 år siden la denne stabelen på gulvet. Det var de nye dørkarmene. Vi hadde jo funnet en del gamle dører, men alle karmene var borte. De nye ble selvsagt laget på mål, da de gamle dørere varierte mye i størrelse. Prinsippet for å lage en dørkarm var faktisk enklere enn jeg trodde, det krevet bare kompetanse og ekstrem nøyaktighet.   

På bildene under er karmene inn til garderoben i 1.etasje og gjesterommet i 2.etasje sett på plass.


Sikringskapet hadde fått inn nesten alle kablene, men sikringene manglet fortsatt. Vi valgte å fjerne alt det elektriske i hele huset og legge det på nytt. Da fikk vi lagt så mye som mulig skjult i nye gulv og vegger. Jeg antar at elektriker uansett vil kontrollere nøye gamle ledninger før de blir koblet sammen med nye.

På bildene viser noen av tømmerveggene som var såpass skadet at det måtte felles inn nye biter treverk. Da dette ble sparklet og malt er det nesten ikke synlig.


Som nevnt tidligere var det en ekstrem mengde listverk som skulle grunnes og males før oppsetting. I alle rom bortsett fra soverommet hadde vi valgt profilerte lister, men på soverommene  og bad i 2.etasje la vi glattkant bord som var like brede som takbjelkene.

I gangen var det endelig laget utsparing i takbjelken den loftstrappa skulle komme.

 
Gjestebadet i 2.etasje hadde fått fliser og på vaskerommet var det kommet opp en liten lovpålagt skillevegg med gipsplater mellom pipa og der det skulle settes opp benk og skap.

Bildene under er fra vaskerommet. Først grunning. Deretter maling.
Det rommet som skulle bli kontoret mitt hadde gammel panel på veggene, men plater i taket - så der ble det lagt ny panel. Den gamle døråpningen hadde vært blendet igjen i 15 år, og det var en fryd da den ble åpnet og den nye dørkarmen satt inn.

Badet i 1.etasje manglet denne uka i 2006 bare den nederste flisa, som skulle være sort.

1 kommentar :

  1. Hei!
    Jeg ville bare legge igjen en liten kommentar til deg her å takk for mye fint lesestoff her inne. Jeg er selv blogger og blogger om alt mellom himmel og jord
    ☺ Ta en tur innom en gang da ☺

    SvarSlett