Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 22. oktober 2016

Vann i krana

Denne uka i oktober 2006 ga oss vann i to av kranene. Både på vaskerommet og på det ene badet i 2.etasje. Toalettet kunne også brukes selv om det fortsatt manglet sete. 

Det hadde vært litt komplisert et par dager helt uten både vann og toalett. Vi hadde klart å skjerme et toalett og den gamle oppvaskbenken, men på et punkt skulle alt kobles til de nye vannrørene. Derfor var det ekstra deilig å se vanne renne.


Før vi kom så langt hadde skapene på vaskerommet kommet opp. Jeg gledet meg enormt til å flytte symaskin og hobbysaker inn på dette rommet.  

Ellers hadde vi et stort fokus på tak den uka. Det rommet som skulle bli kjøkken hadde vært brukt til lagerrom de siste 40 årene, og takbjelkene hadde behov for en grundig vask. Den nye panelen hadde et lag med støv fordi den elektriske sagen hadde stått i rommet. Derfor ble hele taket vasket. 
Også det gamle taket på badet i 1.etasje ble vasket grundig. Det hadde ligget skjult bak plater, men mye støv hadde kommet ditt. Det er dessuten et spørsmål om hvor rent taket var da platene ble lagt på slutten av 1950-tallet.

På kjøkkenet ble også veggene vasket. Den jobben fikk vi gjort før vannet forsvant. 

 


Etter at baderomstaket var vasket brukte jeg akryl for å tette sprekker og jeg sparklet alle spikerhull. Til tross for at vi hadde det travelt var jeg veldig nøye med å dekke gulv og vegger før taket ble malt. Da sparte jeg mye irritasjon over malingssprut på de nye flisene. Heldekkende tynn plastfolie med tape fås i alle butikker som selger maling, som denne.

Og det var utrolig deilig å se hvor stor forskjell det ble med et par strøk med maling.

Listene lå ferdig malt, og jeg klarer å sparkle spikerslagene og dekke med litt maling uten å søle.

Alle våre tømmervegger skulle males og som nevnt tidligere brukte vi akryl for å dekke alle sprekker mellom stokkene og i hjørnene.

Og taket på soverommet vårt ble grunnet.
 
Uka hadde startet med en tur til IKEA for å kjøpe innredning til baderommene.

1 kommentar :

  1. Så deilig å komme seg videre. For en jobb. Det er jo blitt så bra! :)

    SvarSlett