Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 13. juni 2018

Glassepler

Det er så gøy å følge med på hvor fort de nye trærne i hagen vokser. Det er helt utrolig å tenke på at dette treet kom sammen med flere andre over fjellet fra Ulvik i en helt vanlig stasjonsvogn. De ble plantet våren 2010 og de første eplene kom i 2013. Dette er Transparente blanc, eller Glasseple på norsk. 

I år er det virkelig mange kart og jeg skal følge godt med på når de er klare til bruk.


Da jeg var barn sto det et glassepletre omtrent på samme plassen (se treet midt på bildekanten til høyre). Jeg har fortsatt den samme gleden som da jeg var barn, når jeg setter tennene i et glasseple sånn at saften spruter. Når eplene er nesten modne ligger fruktsaften i lommer rett under skinnet, og da gjelder det å spise alt man kan. Bare noen dager senere er eplene blitt ganske melne og ingen smaksopplevelse.
Fra 1949Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar