Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 12. juni 2018

I ventekasser

Jeg hadde akkurat ryddet litt i bedene langs vestveggen da tropesommeren begynte. Jeg hadde kjøpt to nye Kryptimian som erstatningen for det store området jeg spadde ut av bedet. Jeg hadde trodd at det ville være mulig å fjerne ugresset som var infiltert, men det ble umulig. Samtidig hadde jeg dessuten spadd opp en del Iris. Ugresset hadde tatt overhånd der også. De det ikke var plass til bedet ble midlertidig plassert i en trillebår med jord. Der sto Timian fra før. En Akssøyleblom hadde overvintret under låvebrua, og har vokst seg stor og fin i ei potte. Men det har vært for tørt til å plante det i hagen

Jeg tok fram Georginene altfor sent, og visste ikke om alle hadde overlevd vinteren. Det var altfor tørt til å plante direkte i bedene så jeg fylte jord i et par plastkasser. Det var liv i alle bortsett fra to. Plantekassene er plassert sånn at jeg lett får vannet.

I kasse under til venstre står Jonsokkoll. Det er tilsvarende historie der. De hadde klart seg bra i bedet om de hadde fått stå ifred. Nyplantet vill de hatt behov for mye vann.

Væromslaget gjorde at jeg tok en bitteliten tur innom et par hagesenter. Nyinnkjøpene er plassert i plastkasser så det skal være enkelt å vanne. Jeg aner jo ikke når det vil være mulig å plante.

 
1 kommentar :

  1. Det er nesten sånn at jeg lukker øynene av misunnelse. Her ligger temperaturen rundt 6 grader, og jeg har ikke engang vurdert å plante sommerblomster enda. Værsjuk og kald...

    SvarSlett