Jeg har virkelig framsnakket syltelaging, så i år har jeg fullt kjøkken i tre dager. I dag er det bare en godt trent og fire helt nybegynnere. Jeg har satt knokene på til koking allerede, med såpass stor mengde tar det litt tid å få kjøttet passe kokt. Ja, jeg bruker knoker istedenfor grisehoder, men for øvrig er fremgangsmåten den samme.
Erfaring tilsier at de som har spist hjemmelaget sylte ikke kommer til å kjøpe sylte noen gang senere. Den sylta som lages her er mager - det er ingen fettlag, bare kjøtt bortsett fra svoren rundt som holder den sammen, men det viktigste er jo smaken.
Å bidra til at andre lærer å lage sin egen sylte er faktisk en av mine viktigste juleforberedelser.
Og slik skal resultatet bli - smale jevne lag av kjøtt, tett pakket, godt presset, passe krydret og passe salt.
for 11 timer siden
mmmm! Ingenting slår hjemmelaget sylte på hjemmebakt lefse til jul. :-) Sylta vår ble av familieribbe og høne i år. Veldig god, om jeg får si det selv. :-)
SvarSlettHa en fin dag