Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 17. oktober 2011

Barnemishandling

Vi snakket om det til middag i dag at vi nok har vært barnemishandlere. Barna i huset måtte delta i alt slags arbeid fra de var veldig små!
Bare 9 og 11 år gamle var de med på å male egne rom i det gamle huset vi hadde kjøpt det året. Akkurat på dette bildet maler den yngste i stua.
                               
Hun pusset kobber også. Mens broren skrudde av alle dørhåndtakene.

 Året etter malte hun kjellermuren mot veien.
Og et par år senere hjalp begge to  til å få jevnet ut et lass med jord.De var vel ikke alltid fornøyd med de kravene/forventningene vi hadde. Men idag er de faktisk fornøyd. De har nok med seg noen erfaringer og litt kunnskap inn i voksenlivet som ikke alle andre på deres alder har.


11 kommentarer :

 1. Herlige bilder! Tror ikke det der er barnemishandling - tvertimot! Må jo være kjempebra for barna å læare seg ting og få jobbe litt. Har planene klare for min lille ettåring. ;))

  SvarSlett
 2. Virker som dere har gitt barna et godt utgangspunkt for å klare seg sjøl som voksne. ☺

  SvarSlett
 3. Enig med Elisabeth over her :-) Ingen barn har noensinne tatt skade av å hjelpe til hjemme tror jeg :-) Og julebladene er jeg i gang med også ;-)

  SvarSlett
 4. Dette har jeg tro på er en god invistering i fremtiden for barna, og kommer ikke under kategorien "Barnemisshandling" nei.. Tvert i mot! Jeg vokste opp akkuratt på samme måte, og vet du hva..? Her i huset er det mor som vet å slå i en spiker, ikke far, for han fikk beskjed om å lese, så skulle nok andre ta seg av den biten. Så stå på foreldre, gi barna oppgaver de kan vokse med!
  Så hyggelig det lå en overraskelse til deg på kjøkkenbenken! Er spent på om du viser hva det er:-)
  Klem Anne Karin

  SvarSlett
 5. jammen så bra!!
  barn og ungdom i dag har det vel i grunnen altfor godt!

  ;)

  SvarSlett
 6. Enig med dere ,det å lære seg å fullføre et stykke arbeide og kjenne på den gode følelsen det gir er en viktig ting og ha med seg videre i livet,,for det er vel det mye handler om,,

  Ha en fin dag , Marit.

  SvarSlett
 7. Ikke barnemishandling, nei.
  God oppdragelse.
  :)

  SvarSlett
 8. Sunn fornuft spør du meg og meget bra at dere inkluderer barna deres og skaper noe sammen.Gir gode minner og gode erfaringer videre i livet. Å barn KAN utrolig flinke til det meste bare de får delta, og dette har jo dere skjønt for lenge siden FANTASTISK å fortsett med barnearbeidet videre =)

  SvarSlett
 9. Tusen takk for kjempefin kommentar om vårt soverom i dag! Det var virkelig skryt og jeg ble kjempeglad! :))

  SvarSlett
 10. Hele mitt voksne liv har jeg bodd i blokk, og der har man jo ikke så mange slike ting å sysle med kanskje, men min eldste datter har malt både garasjen og deler av huset utendørs for mine foreldre. Første gang hun malte garasjen var hun 8 år tror jeg...

  SvarSlett
 11. Tror det er viktig for barn å føle at de er en del av fellesskapet/familien, og at de også kan ting, at de bidrar og er flinke. Så jeg istemmer - få barna til å delta!
  Hilsen Maria-småbarnsmamma:)

  SvarSlett