Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 20. oktober 2011

Hvor ble denne uka av?

Det er allerede torsdag, og jeg forstår ikke hvor fort uka har gått.

Tre av klippekransene

Det begynner å lukte gjærbakst.  Men alt sammen skal ut av huset. I dag har jeg tatt hensyn til at flere og flere har en form for allergi. En av de åtte klippekansene skal ikke pensles med egg. I den er det heller ikke mandler. Så har jeg satt en deig som er uten gluten og melk. Og en som er uten melk. Disse to porsjonene skal jeg trille ut til vanlige boller. Det kan hende jeg putter rosiner i noen av dem, men de skal ikke pensles med egg.
Det er mange som er allergiske for proteinet i melk og da holder det ikke å bruke laktosefri melk. For laktose er melkesukker. Jeg har derfor brukt rismelk.10 kommentarer :

 1. Wow! Litt av en produksjon. Fikk veldig lyst pa gjaerbakst na... Har heldigvis ingen allergier i vart hus, sa ALT gar ned pa hoykant ;-)

  SvarSlett
 2. Jada... dette var bloggen sin å komme på når jeg går på lavkarbodiett! :) hihihihi

  SvarSlett
 3. For noen flotte flettekranser!! Kan tenke meg det dufter herlig med nybakt ja:) Fikk lyst å smake;)

  SvarSlett
 4. Det er ingenting som skaper slik hjemmehygge som duften av gjærbakst. Det kan være så rotete det bare vil i huset, men når jeg baker brød blir det likevel trivelig (og så blir man kanskje inspirert til å rydde mens brødene står i ovnen...).

  Til forrige innlegg: Familie = teamarbeid. Jeg tror det er kjempeviktig for unger å få lov til å delta, og ikke minst lære at det koster litt arbeid alt det vi har. Og alternativet er vel timevis med putesying - i tillegg til at mor og far må male alt sjøl... (",)

  SvarSlett
 5. Ja, har både en sønn og et barnebarn med melkeallergi, barnebarnet gikk i koma da han bare var 7 uker, da han fikk melkeerstatning, men det gikk nu bra, for vi fikk han fort på sykehus, så det kan være skummelt, vis noen får i seg det de ikke tåler, baksten din ser vidundelig ut, ha en fin kveld,hilsen Lisbeth :O)

  SvarSlett
 6. Flotte bakverk! Tenker at det vil lukte godt i huset!

  SvarSlett
 7. MM m dette ser godt ut,lykkelig de som får smake :)

  SvarSlett
 8. Gjærbakst er tradisjon i dette huset! :-) Så flott at du har tatt stafettpinnen og ikke bare litt til, men en hel masse. Din arbeidskapasitet er bare beundringsverdig. Ha en fantastisk helg på gården. KW

  SvarSlett
 9. Jeg tåler ikke melk... Men geitemelk går faktisk bra, så det er altså bare kumelken jeg reagerer på. Mange som har det på samme måte etter det jeg har hørt...

  SvarSlett