Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 16. oktober 2011

Jeg er veldig tradisjonell

Jeg har kjøpt og lest to av julebladene. Og jeg har smugkikket i to til i butikken.
Men det er ikke noe særlig som appellerer til meg. Jeg synes blant annet at det er for mange reportasjer fra utlandet. Jeg er så bekymret for at norske juletradisjoner skal tape i påvirkningen fra andre land. På den ene siden hevder jeg at unge familier må skape egne tradisjoner, samtidig så ønsker jeg jo at disse skal være basert på de norske.

Jeg har brukt helgen til å rydde litt ute og jeg gjennomfører også en stor opprydding på Jul i bestemors hage. Der er det derfor stengt noen dager.

Nå har jeg åpnet et spann med hvit maling. Så der går resten av denne dagen.

7 kommentarer :

 1. Det skal bli veldig gøy å følge med deg og din julefeiring! Elsker også tradisjoner men faller også for utenlandsk inspirasjon! Er veldig svensk når det gjelder julefeiring må jeg innrømme! :))

  SvarSlett
 2. Har ennu ikke kjøpt juleblader, men gjør nok det snart æ og.
  Enig med dæ i mye av det du skriver om julen, ha en fin søndag, hilsen Lisbeth :)

  SvarSlett
 3. Jeg har så vidt myst på et juleblad i kiosken, men ikke kjøpt noen ennå. Må lete fram bladene fra i fjor...hmm, hvor var det jeg la de hen da. ☺
  Har mye like tanker som deg ang, juletradisjoner. Samtidig må man bare akseptere at tradisjoner endres over tid. Juletreeet var vel også en gang noe "utradisjonelt fra utlandet".

  SvarSlett
 4. Jeg hadde kanskje tenkt å kjøpe Familiens juleblad...men enig med deg, det bør være noe som fenger der.
  Kos deg med malepenselen, klem fra meg;)

  SvarSlett
 5. Bare innom for å takke for støtten via kommentarfeltet i bloggen min! Jeg trenger all heiarop jeg kan få! Man sier at når Gud stenger en dør, så åpnes tre nye. Jeg er på let etter en åpen dør jeg nå! :)

  Ha en deilig dag og tusen takk for omtanken!

  SvarSlett
 6. Har kjøpt 5 juleblader allerede.... og har fått massevis av inspirasjon - nå mangler jeg bare litt tid...
  Ønsker deg en fin uke!
  Klem

  SvarSlett
 7. Gleder meg til å se hva du finner på, tiden går jo så fort snart er det advent. Først halowen så er det bare å sette i gang med juleforbredelsene, jeg har allerede startet med julekortforbredelsene etter bitter erfaring fra i fjor. Juleforbredelser skal være kos ikke stress og øvelse gjør mester. Lykke til gleder meg til fortsettelsen =)

  SvarSlett