I kveld sto det elleve rundt kjøkkenøya. Litt trangt, men veldig hyggelig. Det var et av de lokale bygdekvinnelagene som ville lage egen sylte. Vi startet med utdeling av oppskrift i spisestua og en kopp kaffe for de som ville ha det. For dem som ikke har vært med på dette før er det greit å ha en oversikt over hele prosessen.
På kjøkkenet sto kjøttet klart og når alt var renset fra beina startet leggingen av syltene.
Mens syltene trakk i kraften gikk vi i kjelleren. Saltlake for syltene fra i går sto klar, og med så mange hender gikk det raskt å løsne syltene fra pressene og legge dem i saltlaken. Der skal de ligge i 5 - 6 dager. Det betyr at de sannsynligvis er ferdige på lørdag. Tiden kan variere litt avhengig av temperaturen i kjelleren. Det ideelle er det samme som i kjøleskap, 2-4 grader.
Vi byttet aluminiumsfolie og så var syltepressene klare for nye og varme sylter.



Ingen kommentarer :
Legg inn en kommentar