Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.



Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.








mandag 3. november 2025

Saltlake

I kveld sto det elleve rundt kjøkkenøya. Litt trangt, men veldig hyggelig. Det var et av de lokale bygdekvinnelagene som ville lage egen sylte. Vi startet med utdeling av oppskrift i spisestua og en kopp kaffe for de som ville ha det. For dem som ikke har vært med på dette før er det greit å ha en oversikt over hele prosessen. 

På kjøkkenet sto kjøttet klart og når alt var renset fra beina startet leggingen av syltene. 




Mens syltene trakk i kraften gikk vi i kjelleren. Saltlake for syltene fra i går sto klar, og med så mange hender gikk det raskt å løsne syltene fra pressene og legge dem i saltlaken. Der skal de ligge i 5 - 6 dager. Det betyr at de sannsynligvis er ferdige på lørdag. Tiden kan variere litt avhengig av temperaturen i kjelleren. Det ideelle er det samme som i kjøleskap, 2-4 grader.

Vi byttet aluminiumsfolie og så var syltepressene klare for nye og varme sylter. 





Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar