Det var opprydding som var den opprinnelige overskriften. I dag skulle jeg ryddet boller og former. Dessuten å koke opp møljekrafta og fordele den i frysebokser.
Så dukket invitasjonen til å holde innlegg på NHO mat og drikke sin årskonferanse opp. Jeg la en ny plan for både opprydding og mølje, men gardintrappa slo beina under alt jeg hadde planlagt. Det var vanskelig å finne en annen som kunne delta, og for ei uke siden bestemte jeg meg for reise selv."Hvordan står det til med matlagingsferdighetene til elevene" var spørsmålet fra NHO, og jeg måtte dessverre svare at det kunne stått mye bedre til.
Men organisasjonen Mat og helse i skolen, der jeg sitter i styret, vet akkurat hva som må til.
Et interessant punkt er den nye stortingsmeldingen om en mer praktisk skole, som faktisk ikke nevner de praktiske fagen som er i grunnskolen nå. Og så har vi fylkeskommunene over hele landet som legger ned linjer med yrkesfag i de videregående skolene. Hvor skal norske bedrifter hente arbeidskraften sin fra?
Ingen kommentarer :
Legg inn en kommentar