Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 28. november 2022

Kransekakestenger

Jeg er fornøyd med dagens innsats. Jeg ønsker å kjøpe alle julegavene før 1.desember, men jeg er ikke helt i mål enda, bare nesten. I formiddag benyttet jeg både nettbutikker og fysiske butikker. Det hadde vært kaos i parkeringshuset der sist fredag, men jeg trodde at mandag formiddag skulle være roligere. Det var faktisk få ledige parkeringsplasser. 

Man må være to for å lage kransekakestenger med kjøttkvern. (Her er bilde fra 2010 med mine foreldre i aksjon)

Jeg passer veldig godt på slik at de ikke blir stekt for lenge. Når klokka har ringt på 7 minutter står vi ovnene og passer på. Det er bedre med noen sekunder for lite enn for mye. 

1 kommentar :

  1. Sånn kvern hadde mor. Ut av den kom det både julepølser og småkaker. Hun hadde forskjellige redskaper som hun satte på foran, en tut for pølsene, og stjerner og forskjellige mønste som kakedeigen kom ut igjennom. Hun formet kakene forskjellig, og vipps var det tre slag :) Gode minner.

    SvarSlett