Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 19. desember 2020

19.desember: Tyttebær og kristtorn

 -og misteltein. Alle disse tre er planter som vi forbinder med julen og vi ser de på duker, servietter og i kunstige kranser. 

Her hos oss henger til kunstig kristtorn på gjestebadet i 2.etasje. Under planlegging er et lite broderi med tyttebær. 

I utgangspunktet ble nok friske planter brukt. Mange steder i landet er det mulig å hente tyttebærlyng i skogen gjennom hele vinteren. Den kunstige og alle illustrasjonene viser med røde bær. 

Kristtorn er Norges eneste eviggrønne løvtre og vokser fra kysten til Trøndelag. Kristtorn var kjent for å magiske effekt.

Misteltein lever som snylter på andre trær.  Skikken med å kysse under mistelteinen skal være en skikk fra england i middelalderen. Skikken sprede seg etter at Charles Dickens skrev om skikken i Pickwickklubben 

 

Alle innleggene i adventskalender ble skrevet i januar.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar