Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 31. mai 2020

Vårtegn: i full blomst

Den aller siste vårdagen i år har gitt farge både til armer og rygg da jeg har luktet løvetann i hagen.

Det er en fryd å ta en runde i hagen nå, for det titter blomster fram overalt.

I bedet langs vestveggen blomstrer de første lupinene. I det lange hekkbedet er den over to meter høye og minst like brede Tartarleddveden på sitt aller fineste.  I den ene enden av hekkbedet blomstrer den ene Rododendron.  

På østsiden av huset er det den hvite syrinen som har overtatt for frukttrærne. Hvit syrin er også nede ved låven. 

 I bedet ved langs vestveggen står pionene nå neste sprekkeferdig og endelig har de nye rosebrusken kommet i jorda. De har overtatt plassen for to store grantrær som vi fjernet røttene til for en stund siden.
Jeg har samlet bildene av dette motivet gjennom alle vårukene, og tilbakeblikket til 1.mars ser slik ut.  


3 kommentarer :

 1. Så herlig det blomstrer hos deg! Her er vi så plaget av brunsnegl, men jeg har ikke sett så mange i år, så jeg glemte å tenke på det da vi kjøpte planter som skal bre seg utover og dekke en skråning. Syntes det gikk litt bakover med de plantene. Og det viser seg at det er brunsneglene som er synderne! Men vi gleder oss over rhododendron og syriner i full blomst +++ :)

  SvarSlett
 2. Herlig... så deilig fargerik :-))) Tusen takk for vakre bilder.
  Våren er best!!!
  Og nå blomstrer pionen... ha en riktig fin uke.
  Viola

  SvarSlett
 3. Det er virkelig belønning for mange timer med arbeid når alt blomstrer så fint. :)

  SvarSlett