Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 1. mars 2020

Vårtegn: Nysnø

For ellevte gang følger jeg vårens utvikling, men ukentlige vårtegnrapporter.  Flere ganger har jeg brukt låvetaket som et slags målestokk på fremdriften av våren. 

Selv om snøen var varslet, så er det pussig å starte våren med mer snø enn det har vært sammenlagt gjennom hele vinteren. To ganger har det snødd, i begynnelsen av november og i slutten av januar.

Som så mange andre hadde jeg vært rundt i hagen for å sjekke knopper, og de var noe større enn normalt. Litt snø er ikke det største problemet, verre er frost. Særlig kan det gå utover bær- og frukthøsten.
Det er varmegrader ute nå, og snøen har sunket sammen mye i løpet av dagen. 
Det er dessuten meldt regn fremover, og det kan bety knekte grener på trær og bukser, så vinterlandskapet var kortvarig. 

Om nøyaktig 13 uker skriver vi 31.mai, den aller siste vårdagen, så jeg kommer til å skrive om ukens vårtegn hver søndag fremover. 


2 kommentarer :

  1. Dette er kanskje det som kalles "tinarsny" hos oss. Jeg er ikke alltid så sikker på om den bidrar til raskere tining av den snøen som alt ligger, men det er i alle fall et håpefullt begrep.

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har sett at nysnø om våren har den effekten, så det begrepet er nok riktig.

      Slett