Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 20. juli 2019

Orden i bedene

Nå som hagen blomstrer for fullt forsøker jeg å sortere plantene, men støter stadig på noen utfordringer. Oftest fordi planteprodusentene har merket plantene dårlig, og dernest fordi jeg har trodd at jeg skal huske. I kombinasjon er det blitt en stor ryddejobb.

Nå strever jeg med Strandkattehale, Kallehate eller Luthrum salicaria.


 Som med bildekvaliteten på nettsider og planinformasjon som følger med, så er disse bildene på samme nivå. Det er ikke så lett å se forskjell på blomster og bladfarge, heller ikke om stammen er rød.

Jeg synes at stammen på Lytrum salicaria Robin er litt rødaktig og at bladene er litt lysere, enn på navnesorten Robert, men sannsynligvis tar jeg feil.

Er det noen av dere som vet en tydelig forskjell på Lytrum salicaria Robin og Lytrum salicaria Robert?

2 kommentarer :

 1. Strandkattehale er en flott staude, men jeg har bare en sort så jeg vet nok ikke forskjellen. Du finner sikkert ut av det, kan jo ta med en stilk av hver til et hagesenter. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg så idag at fargen på blomstene også er forskjellig på plantene jeg har.

   Når jeg har lett etter informasjon på nettet som finner jeg ofte motstridende opplysninger. Jeg er usikker på om hagesentrene i dette området har særlig plantefaglig kompetanse.

   Slett