Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 5. juli 2019

Oppvaskkluter og glasshåndklær

Jeg er så gammeldags at jeg fortsatt har skuffen full både med oppvaskkluter og glasshåndklær. Det er ikke så mange glassene som blir tørket med glasshåndklærne, men innimellom er det mye håndoppvask. Kravene til håndklærne er at de skal være  myke og ha god sugeevne. De beste er nesten utslitt. I flere år fant jeg gode håndklær på Kid, men nå ser det ut til at trendy er viktigere enn bruksegenskapene. De er for tykke, for stive og for små.  Jeg har derfor vært på leting etter en ny leverandør. Jeg kjøper ikke bare til meg selv, men fyller skuff/hylle hos de voksne barna innimellom. Bra gaveidè er det også.

Heldigvis selger Europris  nå noen veldig bra, og kjempestore. (6 stk for 79,50) Sparkjøp har enn litt tykkere utgave, mer linaktig, men fortsatt godkjent til  39,50 for 2 stk. Fortsatt selger JYSK  de aller beste oppvaskklutene (3 stk for 30,-). 

Å ha rikelig med kluter og håndklær har ikke minst en hygienisk side.3 kommentarer :

 1. Det der kunne vært skrevet av meg! Jeg bruker også gassklutene fra EuroPris. Og jeg kjøper slike klassiske glasshåndklær, når jeg kommer over det! Jeg har mange gamle glasshåndlklær som er i daglig bruk, som er kjøpt i bruktbutikker. Hos Uldvaren på Lillehammer har jeg kjøpt nye glasshåndklær i lin og bomull, og de er supre! Min mor brukte linkluter, og det er det lenge siden jeg fant. De holdt jo i veldig lang bruk! Hun pleide å klore de, sammen med oppvaskkosten! Ha en fin helg! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. De aller beste glasshåndklærne er de eldste. Jeg forsøker å unngå klor fordi det ødelegger trådfibrene, men jeg vasker alt på 90 grader i vaskemaskinen. Da blir det rent og hvitt.

   Slett
 2. Takk for tips. Trenger litt påfyll her også.
  Hilsen Camilla i Harstad

  SvarSlett