Da jeg jobbet som heimkunnkapslærer laget vi noen småkaker til et arrangement vi hadde i adventstiden. Jeg synes det var altfor tidlig å begynne å spise julesmåkaker, så jeg fant disse.
Fra venstre: Bondekaker, Smørspesier og Konfektkaker. Det er et fjerde slag også, men det rakk jeg ikke i dag. Elevene fikk trening i småkakedeiger, og gjestene fikk gjensyn med gamle minner.
Da jeg var barn hadde mormor en boks med småkaker hele året. Det var vanlig å ha noe å servere til kaffen. I våre dager er det som regel en pakke kjøpekjeks eller sjokolade i skapet.
Hovedpoenget nå var å finne ut om jeg kunne bruke melkefri Melange i kakene. Vi har et barnebarn som ikke tåler melkeprotein, og det vet jeg mange andre har også. jeg synes at forsøket ble vellykket.
Kanskje vi skal slå et slag for den hjemmebakte kjeksen. Helt fri for kunstig smakstoffer, farger eller holdbarhetsmidler. Veldig enkelt er det også. Oppskrifter ligger som lenker lengre opp.
Takk for oppskrift! Jeg tenker også at dette er hyggelig å "ha på lur" til gjester, eller å ta med til kaffepausen på jobb.
SvarSlett