Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 23. desember 2018

Lille julaften

Da jeg laget planen med alle gjøremålene før jul virket det veldig lagt fram,, men det gjør det alltid. Og plutselig er dagen der.

Hvis drømmen er som min - den store gårdsjulen (uavhengig av om det er byjul i liten leilighet eller i stort hus på landet) så må man starte tidlig. Lage planen, starte tidlig og følge planen. Jeg vet at om jeg følger planen så er jeg i mål om kvelden lille julaften.

Planen inneholder nybakt vørterbrød til formiddagsmat. Den tradisjonen startet jeg i 1996. I halv ett tiden var brødene så avkjølt at jeg kunne skjære skiver. Det smaker så godt.

Her i huset er det tradisjoner som gjelder, så julepynten er den samme gjennom mange år. Gipsbollen på bordet ble laget på nabogården på slutten av 1940 tallet, og jeg fant den da vi flyttet hit.


Juletreet ble pyntet i dag, og helt ferdig først i kveld. Stua vår er burgunder, derfor er pynten i gull, sølv og hvitt.

Nattehimmelen ble opplyst av en fantastisk måne i kveld. Det er meldt en kald natt.
1 kommentar :

  1. Ja, advent har en tendens til å gå veldig fort, og brått er julen der! -12 her julaftens morgen. Det er hyggelig med tradisjoner! Da ønsker jeg deg og dine en riktig god jul, og et godt nytt år! Klem Cathrine :-)

    SvarSlett