Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 25. august 2018

HortensiatidJeg hadde oppdaget de fantastiske buskhortenisa før vi flyttet hit, så noen kom på plass de første årene. Etterhvert har det kommet flere.

Buskhortensia skiller seg fra hagehortensia ved at den overlever vinteren ute her hos oss. Jeg synes at det er lett å se forskjell, men det er lurt å se på etiketten på plantene.

Buskhortensia starter blomstringen i begynnelsen av juli og holder på helt til frosten kommer. Blomstene starter som lysegrønne knopper, men skifter farge til hvite mens de vokser og springer ut.

I hagen her er det både syrinhortensia og vierhortensia
Noen buskhortensiatyper har blomster som blir rosa etterhvert som de eldes. I år har de hatt en spesielt flott farge.

Vierhortensia har hvite store ballformede blomster. Syrinhortensia har syrinformede blomster. Det finnes flere kultivarer av begge typene.

Vi planlegger nye områder for planting av hortensia - både en og en, og mange sammen.

 Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar