Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 22. juli 2018

Hvit og hvit

Alle karmer og lister i huset vårt er malt helhvit. Standard hvitfarge for ferdigmalte vinduer er S0502-Y (eggehvit/bomull). Det blir veldig gult mot de veldig krispi hvite foringene. 

Vår vinduleverandør kan tilby mange farger på vinduene, men ikke helhvit. En løsning for oss hadde vært å male vinduene selv. En annen og mye enklere løsning er å velge fargen 0500. Det er hvit base med litt sort, altså lys, lys grå. Den er så lys grå at den ser helt hvit ut, selv ved siden av de helhvite foringene. 

Vi har kommet så langt på gjesterommet at vinduene er vasket, gardinene er på plass og de flotte, brede,  nymalte vinduskarmene har fått litt keramikkpynt. Vi venter på en ny seng. Den gamle ble testet av mannen i huset og underkjent.

2 kommentarer :

 1. Fant denne på Finn.no
  Finn-kode: 85436557
  Er ikke det Bogstad nyperose?
  Mvh Linda

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har helt rett. Fristende, men må prioritere annerledes.

   Slett