Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 7. mai 2018

Serviettbutikken

Jeg drømmer om en butikk som har servietter og lys i alle nyanser. Jeg ser for meg hyller i alle regnbuens farger - hele året - ikke sesongavhengig. Hvorfor er ikke burgunder riktig farge på våren?

Selv om jeg passer på å kjøpe servietter når jeg finner fine farger, så hender det innimellom at lageret er tomt.

Sist var jeg på leting etter blå servietter i riktig blåfarge. Da jeg endelig fant dem, var det helt umulig å finne vanlige lange lys i samme blåfarge. Derfor brukte jeg hvite lys.

Beviselig har jeg tidligere kjøpt lys i riktige blåfarger (til venstre), men nå var lysene altfor mørke og "skitne"(til høyre).

Jeg ser at butikkene er fulle med mønstrete servietter i den vanlige størrelsen 33x33 cm. Jeg bruker som oftest 40x40 servietter og aller helst i den tykkere typen. Den skal dessuten være ensfarget.

Nettsøk viser at det finnes mange farger både på servietter og lys. Det finnes dessuten nettbutikker.

Duni
Duni

Black Design


Men jeg tror vel at etter vårens erfaring med nettkjøp av servietter ikke frister til gjentakelse. Nettbutikken lovet burgunder servietter i en god kvalitet og leverte skarpt røde i en dårlig kvalitet. Jeg er derfor ikke så veldig fristet til å prøve på nytt.


5 kommentarer :

 1. Har du sjekket upstairs.no? Jeg har ikke kjøpt noe av dem gjennom nettbutikken, men deres fysiske butikk har stort utvalg i billige stearinlys og servietter. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips. Jeg stikker innom neste gang jeg er i Oslo. Visste ikke at det lå en sånn butikk der.

   Slett
  2. Ikke jeg heller, for å være ærlig. :D Men de har åpenbart åpnet en filial på Arkaden i Oslo i følge nettsiden deres. :)

   Slett
 2. Det drømmer jeg også om! Har hatt tre konfirmanter som ikke ville ha de tradisjonelle lyseblå og lyserosa fargene, helt håpløst å finne de fargene de ville ha...

  SvarSlett
 3. Det er det som er så vanskelig med netthandel, generelt, synes jeg. Jeg liker å både ta på ting og se på ting før jeg kjøper dem.

  SvarSlett