Det er noen tema som er gjentakende gjennom året. Det er planlegging av selskaper, matlaging og hage om sommeren.
Jeg har blant annet skrevet om hvordan jeg forsøker å sette sammen måltider slik at flest mulig kan spise den. Det er ikke så vanskelig å ta hensyn til en del allergier og intoleranser.
Det store gamle epletreet har aldri båret så mye frukt. Vi leverte 152 kg til pressing, brukte 30 kg til eplemos og eplesyltetøy, og har plukket ekstreme mengder nedfallsfrukt og lagt i komposten.
Det aller viktigste som skjedde i 2017 var at vi satte inn vinduer på loftet og at vi dermed hadde to nye gjesterom. De kan bare brukes om sommeren for vegger og tak er ikke isolert, men det er da vi har behov for de ekstra sengene.
Nesten hvert år siden vi flyttet inn hadde vi gjort et eller annet på loftet så nedvasking og møblering ble bare avslutningen på en lang prosess.
For første gang på mange år dro vi utenlands om sommeren, og traff en hetebølge i Italia. Vi har snakket om å ta en tur på ettervinteren, det er da vi virkelig trenger litt varme.
2017 var året for havarier. I oktober måtte vi bytte ut stekeovnen, og i november ble det ny stekoven, tørketrommel og vaskemaskin.
Bordet er dekket til den aller siste middagen i 2017, og maten er snart ferdig.
Det blir nok mer mat, planlegging og hage også i 2018.
for 11 timer siden
Ønsker deg og dine alt godt i det nye året.
SvarSlettHilsen Camilla i Harstad
Takk det samme, og takk for alle hyggelig kommentarer i 2017.
SlettSynd du ikke også skriver blogg.