Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.



Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.








mandag 25. september 2017

Ny bestilling til Lego

Jeg skrev mye om logobygging i fjor. Da oppdaget det eldste barnebarnet kassen med alle legoklossene. De hadde ikke vært satt riktig sammen på 25 år, så det ble en møysommelig prosess å lage LEGObyen som sto klar etter 3 åringens sommerferie i fjor. Jeg hadde samlet på alle byggebeskrivelsene så gjenoppbyggingen gikk veldig greit.
Han leker med de ferdigbygde bilene og bygningene, og er blitt litt frustrert når det har vært andre barn innom som leker med LEGO på en annen måte.

Bare i løpet av året som har gått så har det eldste barnebarnet fått mye Lego selv og har utviklet en motorikk og konsentrasjon til å klare og bygge på egenhånd. Så da vi reparerte byen etter sommerens besøk var han absolutt med i byggingen.

I fjor bestilte jeg en del av de brikkene som var forsvunnet. I år har jeg bestilt flere.

Jeg bruker to ulike funksjoner på nettsiden til LEGO, Pick A Brick og Replacement Brick.  På den  første kan jeg sortere etter type eller farge, eller søke på navn eller nummer. På den andre må man vite nummeret på settet, og det kommer opp en liste med hver enkelt del. Der er det noen tidsmessige begrensninger. Det er kun de nyeste settene som ligger inne. Da tar jeg utgangspunkt i et nytt sett som ligner på det vi har og som regel så finner jeg de brikkene jeg trenger.


Jeg starter prosessen med å finne ut nummer til hver enkelt brikke jeg vil kjøpe. Det skriver jeg på små lapper som festes på byggebeskrivelsen. Da er det lett å finne ut hvor alle delene hører til når de kommer i en stor pose.


På bildet til venstre har jeg lagt de nye brikkene oppå lappene og de er klar til montering.





Under sorteringen fant jeg en del brikker det ikke var noen byggebeskrivelse til. Da vil nettsiden Brick Instructions være til hjelp. Der finner man bilder av gamle sett og byggebeskrivelser, som jeg har lastet ned for de to racerbilene sønnen hadde.
 

Hvorfor så detaljert? Jeg har en mistanke om at det ligger mange kilo med Legoklosser i de fleste hjem med små muligheter til å bli bygd til det de var tenkt som. Jeg tror også at få er så kreative at det kan bli bedre byggverk enn de de opprinnelig ble solgt som. Så hvorfor ikke ta en skikkelig opprydding? Starte med å sortere i farger, størrelser og typer?

Kreativiten? Det er masse brikker som aldri tilhørte et sett. De kan brukes til hva som helst. .

1 kommentar :

  1. Når jeg leser dette innlegget, hører jeg lyden av barnehender som graver gjennom legokassa på jakt etter akkurat den rette brikken. Vi lekte mye meg lego hjemme hos oss, og mamma har også tatt vare på alt. (",)

    SvarSlett