Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 22. september 2017

Ny bakemaskin

Jeg hadde fått spørsmålet om hva jeg ønsket meg til bursdagen min noen ganger i løpet av sommeren, også av mannen.

Mens jeg laget en stor gjærdeig et par uker før sa jeg at jeg var usikker på hvor lenge eltemaskinen min ville holde. Har du hatt den i 10 år spurte mannen, som ble ble overrasket da jeg sa det snart var 34 år siden jeg kjøpte den. Her i huset har den slett ikke stått i ro, og den begynte å bære preg av det

Mannens innstilling er at ting vil ryke på verst tenkelig tidspunkt så derfor kunne jeg pakke opp en helt ny på bursdagen min.

Jeg var ikke i tvil om at det måtte være samme slag. Jeg har vært så fornøyd med den. Helt fram til 2000 ble den solgt under merkenavnet Electrolux Assistent. Electrolux lanserte sin egen "KitchenAid kopi", mens fabrikken har relansert den gamle maskinen under sitt eget fabrikknavn   ANKARSRUM

Jeg har vært inne på nettsiden deres jevnlig etter at jeg oppdaget hva som hadde skjedd, og jeg synes at maskinen hadde fått et elegant utseende. Det uten at bruksegenskapene er blitt redusert.

Først i dag fikk jeg testet maskinen med en skikkelig deig til rundstykker. På nettsiden står det:
"Bunke på hela 7 liter gör att detta är maskinen för dig som vill ha möjligheten att sätta riktigt stora degar. Den klarar 1,5 liter degvätska och 5 kg deg utan problem."

Jeg lager deiger med 2,5l væske.Da kan jeg lage 64 ordentlig store rundstykker. Bollen blir litt full, men bare jeg tilsetter det siste melet litt forsiktig så går det helt greit.


Det som overrasket meg aller mest var lyden. Den var utrolig stillegående. Mens jeg burde brukt hørselvern når jeg brukte den gamle.

Det fulgte med kvern og moseapparat, så kanskje blir det litt eplemos i løpet av helgen.

5 kommentarer :

 1. Jeg har slitt ut én Elektrolux assistent og er nå i gang med en Ankarsrum assistent. Fantastisk maskin! Jeg baker fire brød i uka, og det går som en lek. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy å høre. Jeg forstår ikke at ikke flere ser forbi et trendy utseende og til bruksegenskapene. Sannsynligvis er det ikke alle som bruker sine maskiner.

   Min gamle maskin måtte jeg overtale til å starte, så det var nok på tide med en ny.

   Slett
  2. Ja, ikke sant? Den skal liksom ikke først og fremst ta seg ut... Det fulgte også bolle og visp med, men den har jeg faktisk ikke prøvd ennå. Jeg arvet også mammas gamle Kenwood chef for noen år siden, og den tar jeg fram når det skal vispes krem og eggedosis :-)

   Slett
 2. Så kjekt med bilde av den gamle maskinen. Nå skjønte jeg hvordan den jeg har arvet av mamma skulle brukes, så nå kan jeg bruke både assistenten og kenwooden. Catharina

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig.
   På nettsiden til Ankersrum ligger det flere filmer og alle bruksanvisningene til ekstrautstyret.

   Slett