Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 31. desember 2016

Takk for 2016

Raskt oppsummering av 2016 vil være: mange gjester, kjølig sommer, masse bær og det aller viktigste, to nye barnebarn.

De siste dagene i dette året brukte jeg delvis til å legge ut flere oppskrifter og rydde litt i min nettbaserte kokebok. Alle oppskrifter jeg bruker ligger der. Jeg legger stort sett også ut handlelister og arbeidsplaner. Da er det mye enklere å planlegge neste gang. Anbefalinger vil være Høyrygg med ingefær og soyasaus, og Dronning Maud fromasj med ølet "Dark force" fra Haandbryggeriet som drikke. Det siste var en kombinasjon som nesten mangler sidestykke.

  
På bloggstatistikkene er det Røkt svinekam som topper lista totalt sett med nesten 10.000 visninger i løpet av 5 år. Det er jo en dråpe i havet i forhold til dem er store på mat, eller moter, men jeg synes det er stas hvis noen har glede av mine oppskrifter.

Vi hadde hjemmesommer, og selv om det var kjøligere enn man drømmer om så ble det store mengder bær. Jeg tilbrakte de meste av to uker ved bærbuskene. Det er utrolig deilig å kunne bruke egne bær i matlagingen. I høst ble den ene raden med bringebær fjernet. Ikke for redusere mengden, men for å bytte til slag som større bær - som er mye lettere å plukke. Det kan hende at frysekapasiteten må utvides. 

Så kom barnebarna med bare to måneders mellomrom.

Vi er heldige som har dem såpass i nærheten at vi kan se dem ofte, selv om vi gjerne skulle hatt den ene familien enda nærmere.

Sistemann kom tidligere enn ventet. Det betydde av jeg kunne sette igang med planleggingen av årets juleforberedelser på vanlig måte. 

Det ble ikke så mange sylter som det har vært de siste årene, men 40 er ikke helt ubetydelig. Det har vært mange hender i arbeid og de aller fleste forsvant ut av huset etterhvert som de var passe salte. 

Som vanlig de siste årene så havnet spesialbloggen jeg har om jul inn på topp 100 blogglisten både julaften og nyttårsaften. Det skyldes alle serviettbrettingene som ligger der.
Jeg har store planer for 2017, både når det gjelder hage og gjester.

2 kommentarer :

  1. Hei!

    Vel overstått jul og godt nytt år!
    Vil bare si at det er veldig inspirerende og følge bloggen din, jeg bruker både oppskrifter, bretting av servietter og alle listene dine, med stor glede. Setter stor pris på at du deler med all kunnskap!

    SvarSlett