Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 2. desember 2016

22 dager til julaften

Sandkakeformene har ligget i bløt siden i går kveld. Da er det mye lettere å vaske dem. Etter vask og avtørking, lar jeg de ligge på benken i minst et døgn for å bli helt tørre. Det minste fukt på metallet vil gi rustflekker.

Dagens kakeslag er Goro. Deigen ligger klar. Ja, det er en stor fordel med alle julesmåkaker - deigen må ligge natta over i kjøleskapet. Og de tåler faktisk å ligge litt lengre.

Nå som familiens gamle gorojern midlertidig ligger her, har jeg tenkt å sammenligne. Er det bare innbilning at de jeg steker i mitt jern (helt til høyre) smaker annerledes, enn fra barndommens kakejern (i midten)?

Oppdatering:

Det ble julegaveinnpakking i stedenfor goro.

3 kommentarer :

 1. Så flink du er! Jeg ble nesten på grensen til stressa av opplysningen i overskriften din. Jeg har ikke kommet i gang med noe som helst ennå, og jeg har vel aldri vært så bakpå som nå...

  I høst sa jeg ja til å være med i arrangementskomiteen for 10. klassejuleballet - tror du jeg angrer nå?! Til torsdag er det ferdig, så da kan jeg tenke på andre ting. Jeg pleier å få et kort anfall av panikk den 13. desember hvert år, men jeg kommer sikkert i havn i år også - håper jeg...

  SvarSlett
  Svar
  1. I 1988 kom jeg ikke i gang for den 14.desember, og kom i mål. Det er ikke noe problem å ta en intensiv bakedag.

   Slett
  2. Takk for oppmuntringen! ;-)

   Vi kommer i alle fall i gang på søndag. Da kommer sønnen og kjæresten hjem for å være med å ake lefser. Det hjelper å være i gang... :-)

   Slett