Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 13. november 2016

41 dager til julaften

Jeg har flere ganger skrevet at jeg alltid starter juleforberedelsene på vaskerommet. Akkurat i år er det faktisk ganske OK der fordi jeg tok en skikkelig opprydding tidligere i høst. Vaskerom er vel egentlig et litt feil ord - det er mer et hobbyrom, med plass til symaskin og plass til alle hobbysakene.

Poenget nå er å få unna vasketøyet - det som vanligvis alltid blir liggende igjen i bunnen av skittentøydunken. Juleduken fra i fjor et et godt eksempel. Så får vi se når dagen er over hva jeg kan dokumentere som utført.

Oppdatering:

Skrittelleren viser ynkelige 4349 skritt, men jeg har stort sett holdt til på vaskerommet i hele dag.
Mange nystrøkne skjorter er hengt inn i skapet, de siste syrinfarga dukene jeg kjøpte i sommer er også strøket og lagt i skapet.
  
De to øverste skuffene i skittentøyskapet er tomme.. To maskin med ull, tre med diverse duker og håndvask av en del løpere måtte til. Det som ligger igjen i skapet nå er plankekjøring.  Ja, jeg fant to juleduker.
                       

I tillegg har vi rullet gjennom mange tørre linduker. De blir først rullet to ganger sentrifugevåte, men selve skinnet i linet kommer fram når de blir rullet en tredje gang.

Det er enda noen duker igjen som venter på rulling, men det må bli en annen dag.2 kommentarer :

 1. Himmel for en flott vaskerom du har Åshild :) ser jo ut som et kjøkken ??
  Kos dæ med vaskinga av klær der inne og andre sysler :)
  Snart er det advent og jul :D
  Æ glær mæ, elsker førjuls tia :)
  Ha en fin søndag og ny uke.

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 2. Her dukker også juledukene opp omtrent på denne tida av året. Ellers er det ikke helt samme system på mine forberedelser som på dine, så jeg er veldig imponert, og kommer nok til å hente litt inspirasjon fra deg framover.

  SvarSlett