Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 3. september 2016

Vi fortsetter


For 10 år siden var det store rommet til høyre i gangen bortimot tømt. Det hadde fungert som lagerrom i mange år, og det tok sin tid og mange lass til avfallsstasjonen før vi tilslutt kunne rulle sammen plasten på gulvet. Den bar også preg av mange år på gulvet.

Denne delen av huset fikk kjeller først i 1987. Da ble huset jekket opp, gråsteinsmuren fjernet og det ble støpt nytt gulv, tak og vegger i kjelleren.Vår fremtidige spisestue ble tatt i bruk som malesal. Alt listverk skulle byttes ut med nytt, og det er mye enklere å male det før det blir satt opp enn etterpå.

Huset i byen ble fotografert, og dermed gjort klart for visning. Da vi la panel i taket i nordrommene i huset ble også åpningen til loftet tettet igjen. Da ble det laget en ny åpning i hjørnet av gangen. Her skulle den fremtidige trappa plasseres. Det eksisterende bjelkelaget ble kuttet da det ble laget utsparing, slik at bæringen blir beholdt.


På soverommet blir den nye klesboden kledt med panel. Og vi ser åpningen til døra inn til gjesterommet. Den måtte gå så nær rekkverket som mulig. Jeg hadde laget møbleringsplan og visste av veggen på den andre siden av døra måtte være 2 meter. Da ville det bli plass til en seng i soverommet og en sofa på gangen. 

Det er vel et generelt råd jeg vil gi: Start tidlig med å planlegge møbleringen. Da kan man få lange nok vegger, og riktig plassering av stikkontakter.

  

Selv om ikke alle restene etter det gamle badet i første etasje var helt fjernet, så var det nye badet markert med nytt spikerslag.
Og vi tok også i bruk det fremtidige kjøkkenet til malesal. Totalt malte vi ca 1000 m med lister til gulv, tak, dører og vinduer.

Akkurat denne uka for ti år siden leide vi vår eneste container gjennom byggeperioden. Det var rett og slett for å spare tid. Den ble stablet med omhu for å få plass til alt sammen.

Bak containeren ser vi området som ble gravd opp våren samme år for å sette ned renseanlegget. Det tok litt tid før gresset kom ordentlig der, selv om vi kastet på ganske mye plenfrø.

2 kommentarer :

  1. Så dyktige dere er til å pusse opp! Gøy å se tilbake i tid :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk. Er så glad for at jeg tok masse bilder. Det er artig å se etterpå.

      Slett