Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 13. august 2016

Ut - og innflytting

Denne uka for 10 år siden var bryggerhuset endelig klart for innflytting. Det betydde også at det ble flyttet ut fra 1.etasje i hovedbygningen og at vi endelig kunne starte for fullt det som skulle bli vårt nye hjem.  


Men aller først - innspurten:

det ble satt opp garderobeskap og det ble vasket overalt.

Så en runde i bryggerhuset.
Jeg hadde planlagt å fotografere alle rom slik at jeg hadde før og etterbilder, men det glapp i innspurten. Så først i 2015 fikk jeg endelig tatt etter-bilder.

Den opprinnelige gangen finnes det ingen bilder av, bare dette til venstre av trappa opp før vi tok hull i den gamle tømmerveggen mot vedskjulet og bygde garderobeplass og gjeste-wc.  Etter til høyreKjøkkenet var 1,5 meter kortere før. Vi innlemmet en liten entre i det nye kjøkkenet. Dermed ble det plass til godt med benker og en spiseplass ved vinduet.


I spisestua fjernet vi døra til det som hadde vært entre, men vi tok hull i tømmerveggen inn mot vedskjulet og satte inn dør. Den gule døra til det gamle kjøkkenet ble fjernet. Der er det bare en stor åpning nå.
Å legge panel og parkett i stua gjorde en stor forskjell.  

Badet, soverommet og det lille wc ble bygd i det som hadde vært vedskjul tidligere. Fotovinklene er ganske riktige på før og etterbildene.


  

I 2.etasje hadde det vært et stort uisolert rom. Høsten 2005 ble det ryddet, isolert og panelt. Sommeren 2006 malte vi og la laminaltgulv.I 2015 fikk en litt sliten sovesofa nytt trekk, og står stort sett utslått som en seng. 


Det uisolerte rommet gårdsgutten hadde bodd til ut på 1950-tallet var blitt et lyst og varmt soverom.

I den andre enden av loftet var det ikke engang gulv. Der ble det bygd et bad.


  


Samtidig som jeg var veldig opptatt med det som skulle flyttes inn i bryggerhuset, satte sønnens kameratgjeng igang på det som timer før hadde vært et kjøkken, kontor, bad og vaskerom i hovedbygningen med oppdraget: alt skal rives. Å slippe 5 på 20 år løs med brekkjern og motorsag er effektivt.Bak tunge huntonittplater fant vi både tømmervegg og gammel panel. Tømmerveggen ble beholdt synlig. Den gamle panelen på veggene var for ødelagt til å bevares, men taket ble helt supert etter pussing, litt akryl i sprekkene og maling.


Også på det rommet som noen år hadde vært kjøkken i en egen leilighet i 2.etasje ble det revet veggfaste skap. Og jeg tegnet en skisse på veggen hvordan den nye innredningen skulle bli plassert.

Så hørte mannen en suselyd og antok at det måtte være en lekkasje et sted. Etter nøye målinger ble dette bekreftet og det måtte graves litt på nytt.

I tillegg til dette så begynte vi å planlegge salg av huset i byen. Øverst på lista var rydding av kjeller og boder. 


3 kommentarer :

 1. Dere har gjort en fantastisk jobb med gården deres, æ elsker og se på bildene fra huset dere har der :)
  Dere har det så flott :)

  Ha ei fin helg.

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 2. For en kjempejobb! Godt gjort og alltid lurt med ungdommer med brekkjern. :-)

  Jeg har forresten nesten like leselamper som de over dobbeltsenga. Jeg har byttet ut skjermene med gamle kaffekopper. Det ble veldig fint.

  Takk for rundturen fra 10 år tilbake. Det var jammen en heftig periode for dere. Godt jobba!

  Hilsen Camilla i Harstad

  SvarSlett
 3. Bryggerhuset er jo ikke til å kjenne igjen! Utrolig stor jobb, og resultatet er blitt veldig bra. Artig å se så mange før- og etter-bilder. (",)

  SvarSlett