Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 6. august 2016

Samle trådene

I den andre augustuka i 2006 begynte vi å se enden på arbeidet i bryggerhuset. Malingen fortsatte med høy intensitet. Jeg rigget meg til med en seng på et rom i hovedbygningen for å kunne ta deler av nettene i bruk.

En viktig milepæl var da varmvannberederen kom på plass. Da ble vannet også koblet på, og jeg måtte ta bilder av rennende vann både på kjøkkenet og på badet.Også på det lille toalettet var wc og vask kommet på plass.Jeg hadde bestemt meg for at trappa opp i 2.etasje på bryggerhuset skulle forbli umalt. Men den måtte pusses og sønnen startet med det.  Vi innså at det hadde blitt et mye større arbeid enn vi hadde tid til, så den ble malt - i første omgang grunnet.

  
Snekkerne var omtrent ferdige, og vi var veldig fornøyd med hjørnet mellom taklistene. Og mureren hadde tettet igjen et hull vi ikke skulle bruke i pipa og laget et nytt et annen sted.

Utendørs hadde vi støpt trapp. Vi begynte å innse at noen ferietur ble det ikke tid til det året heller.

5 kommentarer :

 1. Du rigget til og med seng ja, det er imponerende! Så utrolig deilig når man ser vannet renne ur springen, kjenner til følelsen! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var en helt vanlig seng og i hovedbygningen hadde vi innimellom rom som egnet seg til midlertidig soverom. Men jeg har ingen bilder av det,

   Slett
 2. Vann, hvilken lykke!! I fjor hadde vi vannskade og levde uten vann i springen i lange tider. Det at det renner der det skal igjen er en ubeskrivelig følelse.
  Jeg lar meg imponere over at du til og med brukte deler av nettene, - den tiden av døgnet er jeg stort sett i drømmeland.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fort jeg har bikket 20 - 21 så kan jeg døgne. Det tar noen dager å ta det inn igjen, men noen ganger har det vært nødvendig.

   Slett
 3. Det er sånne milepæler som vann i springen o.l. som gir pågangsmot til å fortsette en lang prosess, selv om det innebærer at ferieturen blir utsatt (nok et) år. Artig å lese de innleggene jeg har gått glipp av i det siste, og bra at du har vært så flink til å ta bilder underveis.

  SvarSlett