Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 30. august 2016

En nøye vurdering

I 2005 malte jeg ganske mange vinduer i hovedbygningen her på gården,  Jeg fortsatte i 2006 og de siste ble malt i 2007. I fjor hadde jeg en ny runde. Da måtte jeg innse at slaget var tapt for noen av dem, eller i allefall for deler av hvert vindu. Helst ville jeg beholde vinduene, og vi innhentet anbud for restaurering. Etter nøye vurdering har vi likevel bestilt helt nye. En viktig grunn er prisen. Nye vinduer koster mye mindre enn restaurering, selv om vi kanskje hadde fått tilskudd til det.

Den viktigste grunnen er likevel sikkerhet. Jeg synes at det er så skummelt å vaske vinduene i 2.etasje. Det er veldig høyt ned. Fordi jeg må stå i karmen og vaske, så skal det veldig lite til for at det skjer en ulykke. Og det tok jeg ikke sjansen på. Vi har lagt en plan for å bytte ut vinduene i 2.etasje, og starter med de dårligste.

De nye vinduene er utseendemessig helt lik de gamle når de er lukket, men de åpnes med en sidesving. Det betyr at jeg kan stå på gulvet inne og vaske utsiden av vinduene.

Bestillingstiden var bare tre uker, så nå må vi finne en snekker. Og vi kan snart ta av lister og foringer på de gamle så alt er klart til monteringen.

Det satt langt inne å velge helt nye vinduer til dette veldig gamle huset, men jeg tror at vi har valgt rett.

Det kommer selvsagt mer om vinduer etterhvert.
4 kommentarer :

  1. Lykke til med vindusprosjekter! Har akkurat sjekket ut vindu for vår gamle laftehytte på fjellet, og ble nesten skremt hva prisen kommer på.... det koster å holde hus og hytter i orden og sikkerhet er kjempeviktig!

    SvarSlett
    Svar
    1. Det var en vanskelig beslutning å ta. Nå er jeg lettet.

      Slett