Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 9. juli 2016

Ny avtale og nye vinduer

Denne uke for 10 år siden kunne vi endelig rette blikket mot hovedbygningen igjen. Som for bryggerhuset valgte vi totalentreprise. Det innebærer at et firma styrer håndverkere fra flere andre firmaer. Avtalen dem i mellom gjør at en elektriker kan for eksempel tilkalles for en 30 minutters jobb de andre er avhengig av blir gjort for at de skal komme videre. Det er noe det er vanskelig for en privatperson å få til. Alle firmaene leverte anbud, som de holdt seg til, på sine deler av oppdraget.

Bestillingen til firmaet var:
 • legge nytt elektrisk anlegg i  hele huset
 • byge tre nye bad som som også inkluderte nye vegger.
 • sette opp ny bærevegg i første etasje
 • lage nye dørkarmer og innsetting av gamle dører
 • sette opp nye lister i alle rom (tak, gulv, dør, vindu)
 • legge nye gulv i noen rom (både bruk av nye og gamle gulvbord)
 • slipe gamle gulv og oljing av både nye og gamle
 • sette opp innredning på kjøkken og bad
Oppstart skulle være mandag 14.august og målet er innflytting i slutten av november. Det betydde en antatt byggetid på 3,5 måned.

Vi skulle selv ha ansvaret for alt malearbeidet, innkjøp av kjøkkeninnredning, alle fliser og utstyr til bad og vaskerom.

Det viktigste denne uka var likevel levering av de nye vinduene til loftstua og soverom. Jeg hadde vært litt sen med å bestille, og var en stund redd for at det ikke ville komme før snekkerne skulle ta sommerferie.

Til tross for jevnlig fotografering er dette det eneste bildet av vinduene før innsetting.

2 kommentarer :

 1. Det er stadis mye som må gjøres når man har gamle hus. Vi har en gammel stall på eiendommen som må settes i stand nå, så den ikke ramler ned. Vi har avdekket pill råtne sviller. Kommer nok til å koste en del, men det skal bli deilig å få det gjort :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hver lørdag nesten et år har jeg sett 10 år tilbake, så heldigvis er dette godt tilbakelagt stadium. Her hos oss har vi heldigvis ikke funnet råte i bærende konstruksjoner.

   Slett