Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 19. september 2015

Henger og hytte

Midt i september for 10 år siden kjøpte vi egen henger. Da hadde vi funnet ut hva som var den beste størrelsen for oss. At den måtte ha dobbel karmhøyde var en selvfølge. Den maksimale vekten av henger med lass må ikke overskride den vekten bilen kan trekke. Så selv om vi nok hadde hatt behov for en mye større, var det denne vi hadde mulighet til å bruke,

Til å begynne med førte jeg opp antall lass vi kjørte til gjenvinningsstasjonen, men etterhvert mistet jeg tellingen for det ble veldig, veldig mange.


Gårdens "gamletraktor", en International 1972-modell sto på låven uten hytte. Jeg forsto egentlig ikke hvorfor det var så om å gjøre å få satt den på, men deltok i det lille jeg kunne bidra med etter nøye instruksjoner fra mannen.


Da traktoren sto der i all sin "prakt" forsto jeg det også. Traktoren var selvsagt sikrere å kjøre og den kunne tåle en regnskur eller to.

Grunnen til at hytta var tatt av i utgangspunktet? Onkel hadde brukt traktoren til å kjøre ut masse før han bygget den siste delen av kjelleren i 1986. Og da var den altfor høy med hytte på.

Det hadde vært en ny befaring på gården denne uka. Feieren var på besøk for å sjekke pipa. Konklusjonen var at pipa var helt ok. Veldig stas da min far var med på å bygge den i 1950. I tillegg var feieren veldig fornøyd med at skapene på det gamle kjøkkenet i 2.etasje skulle fjernes. Pipeveggene måtte være helt åpne. På loftet kunne feieluke fjernes forutsatt at det ble satt trinn på taket utvendig og vi skaffet lang nok stige.

I uka som fulgte inngikk vi flere viktige avtaler.

2 kommentarer :

  1. Heia Åshild :)
    Er bare innom her for å ønske dæ ei god helg :O)

    Lisbeth ;)

    SvarSlett
  2. Jeg drømmer også om egen henger, vi må alltid låne når noe skal fraktes. Eventuelt en varebil... (",) Det med doble karmer var lurt.

    SvarSlett