Den klassiske forretten fra 1970-tallet; terteskjell, er faktisk en favoritt her i huset. Jeg lager det som full middag - to skjell til hver og store porsjoner med fyll. Eller som regel er det et og et halvt til meg, og to og et halvt til mannen.
Det aller viktigste med denne retten er faktisk terteskjellene. De plast og pappakka i matbutikken duger ikke - her må det ekte vare til. Noen bakerier har dem. De er tykke, og de blir sprø og gode etter oppvarming.
Da jeg gikk til frysedisken for å hente grønn erter kom jeg på at det hadde jeg jo allerede i fryseren. Erter som var dyrka bare 100 meter fra spisebordet vårt.
Frister det å prøve? I så fall finner du oppskrift her.
Ah, så det er mulig å få kjøpt ennå? Så bra! Fikk lyst til å prøve en dag - og aspikk!
SvarSlettGod helg til deg!
Retten din ser nydelig ut som alt annet du lager :)
SvarSlettHa ei fin helg ilamme dine.
Lisbeth :O)
Det er artig å hente litt inspirasjon fra 70- og 80-tallet også når man lager mat, det er kanskje en periode med et ufortjent drlig rykte på gourmetfronten. Dessverre er mange av kokebøkene fra den tida ikke så apetittvekkende, det er liksom noe med de gamle fotografiene. Dandering av mat kom nok på moten litt seinere...
SvarSlett