Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 21. april 2014

Vakkert


Dette må jo være verdens fineste blomst? 
Magnolia loebneri 'Merrill

Egentlig er det et sone 3-4 tre, og her er det vel faktisk på grensen til 5. Det vil helst ha en lun plass, mens her er det plassert litt surt og trekkfullt. 

Blomstringen på Magnolia er litt spesiell. Blomstene kommer på bar kvist - altså før bladene. Det er sikkert derfor blomstene er så synlige. Dessuten i konkurranse med Perleblomst og Tulipaner er det rått parti.

4 kommentarer :

 1. Så vakker! Har du hatt den lenge? Såg i HageTiende at dei anbefalte ein so heitte Snow...skulle vere sone 4 i allefall...har litt lyst å prøve :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var et feilkjøp i 2007, og ble omplassert høsten 2008. Blomstret faktisk neste vår, men så først i fjor og nå i år.

   Slett
 2. Åhhhh så fin!
  Håper hun lukter litt også!

  SvarSlett