Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 6. september 2012

Den som ler sist

Å sette opp et espalier med drøyt 2 meter høyde for erteblomster er i beste fall optimistisk. Og om de ikke lo så spurte både sønnen og svigersønnen om jeg var sikker på at det skulle være så høyt.
 Og det var jeg, - selv om jeg overhodet ikke trodde at erteblomstene skulle nå helt til toppen. Men det gjorde de.


Hvis jeg hadde vært flinkere i starten av veksten til å lede de oppover og klipt av blomster mer jevnlig så hadde det blitt enda frodigere.

Stativene henger nå på veggen - så planene for neste år er klare: Erteblomster.
  


16 kommentarer :

 1. Så flotte erteblomster=) De er en gave til hagen med sin vekstvillighet. Håper det går bra med kjelleren hjemme hos dere=) Vibeke

  SvarSlett
 2. Det ble jo kjempeflott da. Erteblomster er jo båvde vakre, fargerike og søte. :)

  SvarSlett
 3. Så flotte erteblomster du har! Ja, det er best å le til sist, det er helt sikkert :-D

  SvarSlett
 4. Å jeg kjenner nesten duften gjennom bildene ,erteblomstene dine er så flotte og så fint det er mot den hvite veggen.

  Marit.

  SvarSlett
 5. Nydelige, en av favorittene mine:)
  Dufter himmelsk!
  Fin dag til deg.
  Beate

  SvarSlett
 6. Ja, så vakkert! Og så artig at de ville helt opp! Om man vil gjöre det enda frodigere, kan man stikke ned noen prydbönner også. De var blandt mine favoritter denne sommeren.
  God (nesten) helg!

  SvarSlett
 7. Fine!
  Liker erterblomster veldig godt, men fekk dei ikkje til i år.

  SvarSlett
 8. Du så flotte dine erteblomster ble!! Og de ville jo nå toppen:-)
  Stakkars dere med all jobbingen etter naturskadene. Og midt i alt går du igang og lager stort selskap! For et skjønt komponert bilde av konfirmant og gjester. Du er så god!!

  Ja, ja denne headeren min. Jeg trykket på noe sånt jeg også, men likevel... Jeg får vel se om jeg klarer å fikse på det.

  Stråmønster har jeg alltid likt. Samlemanien begynte allerede på videregående! I hjemmet vårt i Stavanger har jeg Bing og Grøndahl sitt, og noe Kongelig Dansk samt noe gammelt fra Porsgrunn:-) (viser nok litt derfra under etiketten stråmønster på bloggen min). Jeg trodde ikke jeg skulle begynne å samle til enda et til Husmannsplassen vår:-)

  Ha en flott dag. Håper du får tid til å slappe av litt i blant:-)
  Klem fra Hjørdis

  SvarSlett
 9. Så flott veggen blei med de vakre erteblomstrene, ja, bra du fikk vist dem :O))

  Ha en fin Torsdag, hilsen Lisbeth :)

  SvarSlett
 10. Beautiful flowers, beautiful colours, such places are very joy. I am greeting

  SvarSlett
 11. Erteblomster er så fine!
  Er de lett å stelle??? Dvs trenger de mye stell??? hehe.. har en plan om å fikse opp hagen en del neste sommer.. Har jo tatt (holder på enda da..) huset utvendig i sommer... så tenkte det var på sin plass å fikse hagen neste år :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig enkelt. Jeg ble nesten sjokkert over hvor flott de blomstrer i år. De har klart seg fullstendig på egenhånd.

   Kan lage nettkurs til våren.

   Slett
 12. Nydelig! Du får fram minner. Min bestemor i Vestfossen hadde alltid erteblomster..... og gladioler. Synes de var så fine. Takk igjen Åshild for bloggen din. Følges nå fra sol og varme på Kreta, nærmere bestemt Agios Nicolaos (anbefales) vakkert område. Lykke til med videre opprydding etter flommen! Vi slapp, etter steinsatt skråning fra tidligere :-). HILS! Klem KW

  SvarSlett
 13. Hei!
  Så moro å se hvor frodig og fint det har blitt på gården deres. Skjønner at jeg har mye å lære om blomster og uteområde når jeg ser hagen deres. Moro å følge!

  Fikk vist ikke til å legge igjen en kommentar med navn her. Første gangen!

  Renate (Oppheimgarden.wordpress.com)

  SvarSlett