Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 27. juli 2012

Baksiden av medaljen


Det er i dag fire uker siden den store festen her på gården og det er helt klart at det ikke bare er mange forberedelser, men det er også mye opprydding etterpå. Det er over en uke siden jeg kunne ta den siste rene duken ned fra tørkesnora, men bunken med urulla duker ligger fortsatt på benken på vaskerommet. Strykebrettet tjener som midlertidig oppbevaring av tøy som enten ikke er bretta eller tøy som skal strykes. Skuffen med stryketøy er også full.


Den tiden jeg kunne brukt på å rydde opp bruker jeg her med å skrive dette.


Er det denne virkeligheten som ble etterlyst i de bloggdebattene som har pågått det siste året. Mer reality?


Jeg er nok helt sikkert på at mitt vaskerom vekker større interesse når det er ryddig og rent. Og er det så ille? Kanskje ser noen er fin grønnfarge, en praktisk innredning eller en toppmatet vaskemaskin. Så vil de kanskje ha fargekode, innspill til innredning av eget vaskerom eller hvorfor jeg har toppmatet vaskemaskin.

Jeg har aldri betraktet meg selv om noen "mammablogger", da jeg oppfatter at de er i småbarnsperioden av livet og dermed betydelig yngre enn meg.  Men jeg leser noen av de bloggene som er blitt kritisert for å vise fram en idyllisert side av livet. Nå har jeg aldri forventet at noen skal skrive om hele livet sitt. Faktisk er jeg ikke interessert i det heller. Men jeg synes det er flott å lese hvordan unge mennesker i den mest travle delen av livet tar kloke valg, får hverdagskabalen til å gå opp og deler små fliker med oss andre på en reflektert og ofte humoristisk måte.

Jeg forsetter å lese blogger fordi jeg lærer og fordi jeg blir underholdt. Ja, noen ganger ler jeg høyt, ikke av, men med. For mange av bloggskriverne er noen fantastisk gode skribenter.

Sist høst dreide debatten seg om cupcakes. Nå om hygge eller idyll. Jeg har kommentert på andres innlegg om dette temaet, selv om tanken har streifet meg noen ganger om jeg skulle skrive litt mer. 


Det hele handler vel om valg - til å gjøre det som passer. For seg selv og for familien. Det har vi gjort før også. Forskjellen er at valgene vi tar nå er mer synlige. Det fantes sikkert noen med veldig mye penger da jeg var barn, men de var ikke synlige slik som dagens rike er. Bloggen gjør den som skriver synlig på en helt annen måte enn om de ikke hadde skrevet blogg. Er det sånn at man gjerne kan servere hjemmebakst, men å skrive om at man har gjort det er likestillingshemmende? Eller hvor stort skal antallet som skriver om det være til at det legger et for stort press på andre? Jeg synes det er stas at noen klarer å etablere egne virksomheter med kontor-/arbeidsplassen i hjemmet. De trenger flere hurra-rop enn kritikk. Eller kommer kritikken kun fordi at de skriver om det de gjør? Eller kommer kritikken fordi temaene mange skriver ikke er viktige nok? Det er blitt nevnt flere ganger at det legitimt at menn kan skrive om fiske og fotball, men at kvinner ikke bør skrive om interiør.


Mine temaer er hus og hage. Derfor leser jeg også mange som også skriver om det samme. Jeg synes nok det er mer spennende å følge et hus under bygging eller oppussing, enn å se bilder av lysestaker. Jeg velger derfor også hva jeg bruker tid på. 


Så var det idyllen. Jeg sender ut en slags invitasjon når jeg poster et  innlegg. Og jeg vil jo gjerne at gjester skal få noe når de kommer. Det være seg et nettbesøk eller ved kjøkkenbordet. Slik er det sikkert med alle som skriver. Mange har også skrevet at bloggen er et lite friminutt eller pustepause. Tid man tidligere kanskje brukte til å lese et ukeblad. 


Nå kunne jeg ha skrevet om den bloggruppen som jeg er bekymret for, men jeg håper at de har noen voksne i nærheten som passer på dem.

Så jeg kan heller avslutte med litt mer virkelighet på gården:
Noen få av alle kassene med oppvask etter den store dagen (heldigvis ferdig med alt det forlengst) og at det er nyspadd rundt flere av trærne. 

12 kommentarer :

 1. BRA! Og forresten, det har vært veldig spennende å følge bryllupet, både før og etter. ( og jeg føler ikke noe press i forhold til mulige egne kalas etter hvert:-))

  SvarSlett
 2. Godt innlegg!
  Og jeg synes også smarte løsninger, tips og oppussing er langt mer spennende enn lysestaker og kaffekopper, men det sistevkan være fint det også.

  Tenkte på mine gjenglemte cd'er tidligere i dag, pussig du skulle spørre. Har ikke vært vestover dessverre.

  SvarSlett
 3. Et innlegg til ettertanke! Jeg liker bloggen din veldig godt fordi den er ujålete, på en fin måte:) Jeg får aldri inntrykk av at du prøver å fremstille deg, hagen din og ting rundt deg perfekt, og det liker jeg;) Får mange gode tips fra deg, og har satt pris på å bli invitert inn i bryllupsforberedelser og gjennomføring;) God ferie, håper dere får fine dager;) Vibeke

  SvarSlett
 4. Flott innlegg. Alle må få skrive om det de vil.
  Så er det opp til oss som leser å følge de bloggene vi syns passer best.
  Koselig å følge alt som hadde med bryllupet å gjøre.
  Syns dere hadde funnet mange kreative løsninger.
  Ha ei herlig helg :)

  SvarSlett
 5. Noe for enhver smak sier jeg, det er vel det det handler om. Forskjellige temaer i de forskjellige bloggene. Og vi står fritt til å lese de vi vil. Jeg er heller ikke i den gata sammen med mammabloggere. Jeg er godt voksen og er ferdig med den delen av livet. Og jeg er enig med deg at man behøver ikke vise frem hele livet sitt, og alle vet vi jo at livet ikke bare er idyll. Selvom det noen ganger ser sånn ut. Jeg liker å se flotte bilder, mye hygge og motiverende innlegg. Og det er veldig koselig inne hos deg men den hverdagslige og jordnære holdningen jeg liker. Jeg bor også på en gård med alt det fører med, og føler at jeg er litt i din gate. Ønsker deg en flott helg !

  SvarSlett
 6. Flott innlegg! og klart alle må få skrive om det de vil, man velger selv om man vil lese det. Jeg har ikke engasjert meg i den debatten nettopp av den grunn, JEG leser de bloggene jeg vil, andre leser de bloggene DE vil. :-D Syns det er bra vi har vidt forskjellige interesser. :-)

  SvarSlett
 7. Veldig bra skrevet! Er så enig med deg! Jeg prøver jo å vinkle ting litt slumsete til tider, nettopp fordi jeg ikke vil idyllisere for mye. I blogger der det er overdrevent mye lykke, englebarn, koz og lykke, ja, da tenker jeg mitt (altså at dette vel ikke er den hele og fulle sannheten). Men det gjør meg jo ingenting! Det spiller ingen rolle for meg hva folk skriver i sine blogger. Som deg er jeg mer bekymra for de som kanskje ikke har en voksen tilstede som sjekker det de legger ut, en del bilder/opplysninger og detaljer kan folk godt holde for seg selv.

  SvarSlett
 8. Må si meg enig med de over her. Bra skrevet!

  Jeg for min del liker også heller å følge med på oppussing og bygging av hus og div... Eller klargjøring til store selskaper ;)

  Synes det er fint å lese om lysestaker og puter og ikke minst enkle måter å lage pynt selv.. selv om jeg sjelden bruker det så veldig konstruktivt..... hehe

  SvarSlett
 9. Nå har jeg dessverre ikke fulgt godt nok med til at jeg hat fått med meg at det er diskusjom rundt dette temaet, men jeg mener at enhver må få skrive om det en vil... og det som interesserer en. Det er jo frivillig om en vil følge blogger eller lese de.
  Når det gjelder de som kritiserer... Det finnes alltid folk som kritiserer hva andre gjør, men jeg har forlengst lært meg at den største grunnen til at folk kritiserer er misunnelse. Det er bare å trekke på skuldrene av slikt. :)

  SvarSlett
 10. Tommelen opp.

  Jeg leste en leder i dag, der redaktøren skrev at det vel er vanlig å rydde når man venter besøk, og trakk parallellen med bloggingen. Og det er jo sant. Samtidig er det jo sånn at man av og til ikke har det så ryddig når noen kommer, og da får man ta det også med godt humør.

  Det viktigste er vel i bunn og grunn at det som skrives er ærlig og noe den enkelte ønsker å presentere fra seg og sitt, og så blir det opp til den enkelte leser om de vil komme på besøk eller ikke. Og er man på besøk, både på nett og ved kjøkkenbordet, er det jo alltid alminnelig folkeskikk som gjelder.

  Lykke til med rullinga! (",)

  SvarSlett
 11. Interessant og flott innlegg :) veldig godt skrevet - og jeg deler mange av tankene dine. Syns det er synd når noen blir kritisert for hva de skriver om - være seg mote og skjønnhet, interiør eller å dele fra livet. Selv er jeg i siste kategori (og ergo ikke så interessant for deg ettersom jeg forstå ;)) - og det er mitt valg. Jeg kunne like gjerne skrevet om interiør, for det er en stor lidenskap, men det er det så mange andre som er så utrolig gode på og jeg er vel en liten motvektsblogg, om man kan si det sånn... Utrolig fint med en diskusjon rundt dette, så lenge den foregår på det saklige planet :) Det vil forresten alltid være kritiske mennesker der ute - og det har iallefall jeg tenkt å gi fullstendig bengen i. Det håper jeg også alle andre gjør :) (jeg har forresten fått en mail med mye dritt, og det var ikke spes festlig, men jeg hever meg over det.) Ønsker deg en skjønn augustuke - og du? du har en flott blogg syns jeg :) klem herfra

  SvarSlett
 12. Takk for alle hyggelige kommentarer. Min taushet skyldes noen dager uten netttilgang.

  SvarSlett