Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 15. desember 2011

Adventskalender 15.desember

I 1997 var det bare NRK som hadde julekalender og sendte Amalies jul. Vi koser oss med Bing Crosby istedenfor

På den store planen står det at det skal sendes julegaver og julekort i dag. Jeg har sjekket med postens nettside, og det holder å sende pakker i morgen. Her i huset er ikke julekortene klare og blir nok ikke sendt før over helgen. Og det virker som om det skal holde.


På bildet vises det kokte knokekjøttet til syltene som ble laget i går. Dette ble til 10 sylter. De har ligget i press i natt og skal legges i saltlake i dag.

Idag kommer også det siste "syltelaget" inn på kjøkkenet. Hele 17 sylter skal produseres i dag, og knokene har stått på i hele natt.
Etter at syltene er laget og ligger i krafta for et raskt "oppkok" så koser vi oss med marinert kalkun og waldorfsalat, og sjokoladefondant til dessert.

Dagens middagsforslag er Pizza. Jeg laget dobbelt porsjon for en stund siden og frøs bort nok til middag i dag. Helt tilslutt i dag blir det steking av smultringer og rosettbakkels. Rosettbakkels er best så nystekt som mulig. Derfor dette vanligvis det siste jeg gjør av baking.

Alle som kommenterer er med i trekningen om liten gave hver søndag kl 22.00

4 kommentarer :

 1. Jøje meg...og her sitter jeg og kuler'n;)...men jeg følger med deg..

  SvarSlett
 2. Fikk melding i dag om at julekortene våre er klare for henting så da blir det skriving fra i morra kveld. Blir en hektisk helg..

  SvarSlett
 3. Helt fantastiskt ...tenk 17 sylter ! Her lages det en , og den spiser jeg stort sett opp på egenhånd...mine voksne barn liker ikke sylte...og mannen skal ha Gilde sin ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Begge mine barn spiser sylte, og i går lagde min datter 5 sylter til seg selv. Hun spiser det som pålegg gjennom hele året.

   Slett