Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 17. november 2011

Hva skal jeg kjøpe?

Jeg vet stort sett hva jeg skal kjøpe. Og det er mye basert på bitter erfaring. Som for eksempel når sølvpussingen skal starte, og det ikke finnes en dråpe sølvpuss. Eller når jeg kom på at den siste støvsugerposen satt i støvsugeren, og den blinket rødt. Eller når smørkremen til sandkakene er pisket og så hadde jeg ikke skoldet mandler. Listen kan gjøres enda lengre.

Derfor laget jeg en høst for mange år siden, den store juleplanen med handlelister. Jeg har beregnet hvor mye hvetemel, sukker og fløte jeg trenger og når jeg trenger det. Og så følger jeg bare handlelistene. Noen dager er det ganske fullt i kroken ved benken (jeg får ikke alt inn i skapene), men det dreier seg om noen få dager og så er råvarene blitt til kaker i kakeboksene.

Vi har begrenset hvordan vi sprer julegaver i familien og det gjør den delen av juleforberedelsene veldig enkle. For før var det den mest krevende delen; å finne på noe som var Ok til svært forskjellige aldersgrupper og interesser.

En ting var det med de aller yngste. Katalogene fra lekebutikkene har utvalg innen alle prisklasser.Apropos "cup-cake debatten" - disse katalogene blir da mer og mer kjønnsdelt?

Så var det en periode med spill og bøker. I den mest kompliserte  kjøpegavetilalder har tursokker i ull ofte reddet meg.. Og sønnen min har sagt mange ganger at han aldri kunne få for mange par.
      
I det første hybelåret ble det bakebolle, tresleiv, deigskrape og oppskrifter på gjærdeig. Det er vel bare 2 igjen nå som ikke har fått.Så ble det en periode med  løpere, telys og kanskje litt julepynt. Nå er det flere i familien og noen venner som får hjemmelaget sylte.

origin

Det er greit nå når ønskelistene til oss og de voksne barna nesten er like. Servise, kjeler, bestikk, verktøy, klær (mannen) eller smykker (datteren). Dette er på hennes ønskeliste i år; Origin fra Celine Engelstad. Det er en bestillingsvare fordi stenen plasseres på riktig geografisk sted.

Jeg ønsker meg egentlig en snekker, og innebygde skap på soverommet.

8 kommentarer :

 1. Du har mange gode idéer å komme med!! Jeg har også laget en julebok for mange år siden. Den tas frem hver november og legges ikke tilbake før i januar. Der står alt som trenges å huske til juleforberedelser. Helt uunnværlig, spør du meg:) Og til latter og hygge for andre.
  Lefsene dine fikk tennene til å løpe i vann. Så god du har vært!!
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Her var det mange gode tips og ideer.
  Sånn en julehuskeliste skal sannelig jeg også få laget :)

  SvarSlett
 3. Det med at lave lister er en god ide. Jeg har en med alt det der skal bruges til de fire slags småkager jeg altid bager til jul. Det hele er lagt sammen og lagt sammen med opskrifterne (som er mine egne) og så er det lige til at gå til på store bagedag:

  SvarSlett
 4. Yes! Tenk at det finnes folk som deg; som deler akkurat de tipsene jeg trenger!
  Bakebolle med tilbehør skal garantert gis til lillebror som har flyttet for seg selv!
  Thank you :)

  Ser du har lagt ut flere jule-relaterte innlegg under her, så nå skal jeg kjappe meg og lese!

  SvarSlett
 5. Godt gjort!
  Har du begynt å bake?
  Er spent på hva du skal lage,
  hvert år er det tradisjon her at jeg baker en sort jeg aldri har lagd før.
  :)

  SvarSlett
 6. Her er det planlegging av dåp og stresset det medfører, så smarte tips for julen kommer absolutt godt med!;)
  Ha en fortsatt fin kveld:)

  Marita

  SvarSlett
 7. Oi - her var det mange tips ja! Jeg styrer minst mulig til jul, men noen tradisjoner må man jo ha :)

  Klem fra Inger

  SvarSlett
 8. Takk for gode tips! Hvor far man kjopt det smykket, forresten?

  ha en fin fin helg!

  SvarSlett